Θεοδωράκης: Παλιομοδίτικη σημαία στο ΚΙΝΑΛ

Θεοδωράκης: Παλιομοδίτικη σημαία στο ΚΙΝΑΛ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταλογίζοντας μεταρρυθμιστική άπνοια και επιμονή σε πολιτικές του παρελθόντος στο ΚΙΝΑΛ αιτιολόγησε μεταξύ άλλων την απόφασή του για αποχώρηση από το Κίνημα ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη σημερινή του ομιλία στη «μεγάλη συνάντηση των αντιπροσώπων».

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για σημαία παλιομοδίτικου κόμματος που έχει υψωθεί στο ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στη στάση του Ποταμιού στο Σκοπιανό και απέρριψε τα σενάρια συνεργασιών

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Θεοδωράκη έχουν ως εξής:

Για τα αίτια της κρίσης

Η ιστορία είναι παλιά, αλλά σήμερα έχει βρει τη συνέχειά της στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι αυτοί που επαναλαμβάνουν τα λάθη. Είναι αυτοί που καθυστερούν τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε λασπόνερα που η ίδια δημιουργεί. Η πολιτική υπερχείλιση του κ. Καμμένου στο κυβερνητικό σχήμα, αναδύει μια δυσάρεστη οσμή στην κοινωνία. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντέχουν.

Για το Σκοπιανό

Είμαστε υπέρ της λύσης του Μακεδονικού γιατί εκτός των άλλων δεν θέλουμε η γειτονική μας χώρα να γίνει προγεφύρωμα του Πούτιν και του Ερντογάν.

Για τη συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ

Η  ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος. Η μεταρρυθμιστική άπνοια  δεν ταιριάζει σε όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής. (…)

Η σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος που υψώθηκε ξαφνικά στο Κίνημα Αλλαγής είναι συνταγή αποτυχίας. (…) Κάποιοι θεωρούν ότι τα προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής δημιουργούνται από τις διαφορετικές φωνές. Είναι λάθος. Αποφάσισαν, λοιπόν, εντελώς ξαφνικά και έξω από αυτά που είχαν συμφωνηθεί να μετατρέψουν το Πολιτικό Συμβούλιο σε συμβουλευτικό όργανο. Και καλούν την Κοινοβουλευτική μας ομάδα να ταυτιστεί απολύτως με την ΚΟ της ΔΗΣΥ. Αν δεχθούμε αυτά τα τελεσίγραφα, αυτό θα σημάνει την εγκατάλειψη των ριζοσπαστικών θέσεων του Ποταμιού, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στα δικαιώματα, στην οικονομία. Είχαμε την υποχρέωση, λοιπόν, να βρούμε μια λύση. Η απόφαση σας, η απόφασή μας – με συντριπτική πλειοψηφία -να απεμπλακούμε από το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτή τη στιγμή η αναγκαία επιλογή.

Για τα σενάρια συνεργασίας:

Τα σενάρια που μας φέρνουν τον Μάρτιο σε συμφωνία με τον Μητσοτάκη και τον Ιούνιο σε συμφωνία με τον Τσίπρα είναι κατασκευασμένα και αποσκοπούν στη μείωση της επιρροής μας. Ειδικά αυτή την περίοδο, τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές τους συμφέρει να λένε ότι οι δεξαμενές τους φτάνουν μέχρι το Ποτάμι (…) Το λέω λοιπόν ξανά: Το Ποτάμι δεν θα γίνει το ρεαλιστικό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το εκσυγχρονιστικό άλλοθι της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή