ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Από το να υπάρχουν καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίζεις

stayros

«Ο χωρισμός μας ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας το «διαζύγιο» του Ποταμιού με το Κίνημα Αλλαγής.

Οπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «ήταν μία δύσκολη και όχι ευχάριστη απόφαση».

«Είχαμε επενδύσει πολλά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει πρέπει να παίρνεις απόφαση όπως συμβαίνει και στη ζωή» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Υπήρχε διάσταση απόψεων για το πρωτεύον στη χώρα, τι να κάνουμε, τι να λέμε… Από το να έχουμε καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίσουμε.  Καλή επιλογή και για το Ποτάμι, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ ώστε να μην έχουν οι δυο οργανισμοί φθορά».

«Δεν ρωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές "εδώ και τώρα". Αυτά ήταν κόντρα σε όσους μετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο αύτη ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εγιναν λάθη και από εμάς που δεν ώθησαν την ώθηση που θέλαμε σε αυτό το εγχείρημα» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν το Ποτάμι θα στηρίξει μετεκλογικά τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «απλούστευση» και πρόσθεσε: 

«Η νέα κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο κόμμα με μπόνους 50 εδρών. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική. Θέλουμε να κάνουμε δέκα πράγματα, η απάντηση που θα δοθεί θα είναι καθοριστική για το πού θα γύρει η πλάστιγγα» .

«Δεν θα στηρίξουμε κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό» κατέληξε.