Το πλαίσιο Θεοδωράκη για συνεργασία μετά τις εκλογές

Το πλαίσιο Θεοδωράκη για συνεργασία μετά τις εκλογές

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιδίωξη συγκλίσεων με τον «επόμενο νικητή των εκλογών» εντός ενός προγραμματικού πλαισίου προαναγγέλλει με δήλωσή του στην «Κ» ο Σταύρος Θεοδωράκης. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ και να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, ο κ. Θεοδωράκης σκιαγραφεί την επόμενη μέρα και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί από τούδε και στο εξής. Οσον αφορά τους πολίτες στους οποίους θα απευθυνθεί μετά το «restart» που θα επιχειρήσει, αλλά και πώς μπορεί ένα μικρό κόμμα σαν το Ποτάμι να αντέξει στην πόλωση του πολιτικού συστήματος που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέχρι την προεκλογική περίοδο, ο κ. Θεοδωράκης αναλύει την κατάσταση ως εξής: «Η πόλωση είναι μεγάλη αλλά και η απογοήτευση των πολιτών μεγαλύτερη. Ενας στους τρεις ψηφοφόρους λέει σήμερα ότι είναι ανάμεσα σε δύο ή τρία κόμματα. Το 15% των ψηφοφόρων αρνείται να δώσει έστω και την παραμικρή θετική αξιολόγηση για κάποιο κόμμα. Δε βλέπουν τίποτα θετικό στις υπάρχουσες επιλογές. Βλέπουν λαϊκισμό, συντηρητισμό, κομματισμό, ακρότητες».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού υπογραμμίζει πως «σε αυτούς τους ψηφοφόρους οφείλουμε να δώσουμε μια διαφορετική επιλογή. Δικαιούται λοιπόν το Ποτάμι να πει “είμαι εδώ”!», προσθέτοντας πως στα θετικά που ήδη έχει καταγράψει το Ποτάμι στη μέχρι τώρα πορεία του είναι οι «καθαρές θέσεις και η τολμηρή στάση όλα αυτά τα χρόνια». Ο κ. Θεοδωράκης καταλήγει λέγοντας πως «ας μην το λέμε μόνο στις παρέες μας, ας το πούμε και στις δημοσκοπήσεις, ας το πούμε και στις κάλπες. Αυτό είναι το μήνυμά μας και νομίζω ότι το ακούν πολλοί, ειδικά αυτή την περίοδο που ο κόσμος αναζητεί θάρρος και ξεκάθαρες θέσεις».

Μελλοντική στάση

Οσον αφορά το θέμα των συνεργασιών και της μελλοντικής στάσης του ιδίου και του κόμματός του απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, για την οποία πολλά έχουν γραφτεί ιδιαιτέρως μετά την τελευταία ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Σκοπιανού, ο κ. Θεοδωράκης επιχειρεί να «επανατοποθετήσει» τον άξονα γύρω από τον οποίο κινείται, αποκρούοντας τα περί ειλημμένων αποφάσεων, ειδικά από την παρούσα Βουλή. «Κατά περιόδους, όλοι έχουν και μια πληροφορία για το ποιον φλερτάρει το Ποτάμι. Σας θυμίζω τα πρωτοσέλιδα που μας συνέδεαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως και τα πολεμικά πρωτοσέλιδα για τις σχέσεις μας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως «το Ποτάμι δεν θα αλλάξει έδρανα σε αυτή τη Βουλή».

Ενόψει δε της συνέχειας, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει πως υπάρχει βασικό πλάνο. «Εχουμε ένα μικρό κατάλογο με τα επτά σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει μια νέα κυβέρνηση. Από τις απαντήσεις λοιπόν που θα πάρουμε σε αυτές τις επτά προτεραιότητες θα εξαρτηθεί η στάση μας απέναντι στον νικητή των εκλογών», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Θεοδωράκη αποτυπώνει και το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το συνέδριο που έχει προαναγγελθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή