Το σχόλιο του Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος

Το σχόλιο του Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γιορτή της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σε σχόλιό του στα social media ανέφερε ότι «οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες και ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί».

«Πριν τρία χρόνια σαν σήμερα ένας μεγαλειώδης λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να κόψουμε τα συρματοπλέγματα της χρεοδουλοπαροικίας και να αποδράσουμε. Εκείνο το βράδυ όμως η κυβέρνηση ανέτρεψε τον εαυτό της, μαζί και τον λαό της» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Τρία χρόνια μετά, η υπεύθυνη ανυπακοή είναι εδώ! Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ! Ο ελληνικός λαός είναι και πάλι έτοιμος για το μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές που συμπεριφέρονται σαν κατακτητές, μονιμοποιώντας τη χρεοδουλοπαροικία ως το 2060. Γιορτάζουμε λοιπόν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του 2015, σχεδιάζοντας από κοινού ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα αξιοπρεπές μέλλον για τη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή