Αναφορά Καμμένου σε… προφυλακίσεις βουλευτών Ν.Δ.

Αναφορά Καμμένου σε… προφυλακίσεις βουλευτών Ν.Δ.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αναφορές του συγκυβερνήτη Π. Καμμένου κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή συζήτηση πολιτικών αρχηγών προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε αφενός για πιθανές προσεχείς φυλακίσεις βουλευτών, και αφετέρου για προοπτική έξι μηνών δουλειάς για την ελληνική οικονομία, με το τελευταίο να επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια μιας κυβέρνησης υπό ολιγόμηνη (όσο προβλέπεται να διαρκέσουν οι σχετικές με τη συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων διαδικασίες) προθεσμία. Αρχικώς, αναφερόμενος στη μελλοντική διαδικασία ψήφισης-επικύρωσης από τη Βουλή της εν λόγω συμφωνίας και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος είπε: «Πόσες απώλειες θα έχετε στην ψηφοφορία, εάν στους τυχόν έγκλειστους τότε για τα γνωστά σκάνδαλα βουλευτές σας δεν χορηγηθούν άδειες από τις φυλακές, για να έρθουν να ψηφίσουν στη Βουλή; Αυτά είναι τα δύσκολα, κύριε Μητσοτάκη».

Λίγο αργότερα και έπειτα από πυκνές φραστικές επιθέσεις στη Ν.Δ. στο πλαίσιο της γνωστής σκανδαλολογίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσδιόρισε το εξάμηνο ως ωφέλιμο χρόνο για την κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιήσει κινήσεις σε διάφορα επίπεδα που ο ίδιος θεωρεί προνομιακά: «Στα χέρια μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί συνάδελφοι της κυβέρνησης, είναι αυτούς τους έξι μήνες να διευκολύνουμε τις επενδύσεις, να μειωθεί ακόμη πιο βίαια η ανεργία για να μπορέσουν να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή