Κώστας Αχ. Καραμανλής σε Σπίρτζη: Να… προσγειωθείτε στην πραγματικότητα

Κώστας Αχ. Καραμανλής σε Σπίρτζη: Να… προσγειωθείτε στην πραγματικότητα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και και συγκεκριμένα στον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλή, από το βήμα του 6ου Συνέδριου για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Καραμανλής τονίζοντας αρχικά πως το συνέδριο αποτελεί «ένα βήμα, ένα forum αν θέλετε, για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο» και  «μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για να ανταλλάξουμε απόψεις», στην συνέχεια «ακούγοντας τα ευχολόγια του κυρίου Υπουργού»  υποστήριξε πως «είμαι αναγκασμένος να τον προσγειώσω στην πραγματικότητα, και να του θυμίσω τον Δεκάλογο του «θεάρεστου» έργου του» απαριθμώντας 10 σημεία: 

1. Θεσμική παράλυση εξαιτίας του προβληματικού Νόμου 4412/2016.

2. Απέχθεια προς τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές.

3. Αποστροφή  για τη διαφάνεια στα Δημόσια Έργα.

4. Πλήρης απουσία νέων έργων.

5. Εκτόξευση του κόστους των έργων.

6. Πολλά λόγια, καθόλου έργα, τεράστιες καθυστερήσεις.

7. Το βόλεμα των «ημετέρων».

8. Κρατικοποίηση – ή όπως το λέτε η κυβέρνηση στη γλώσσα της – «από-ιδιωτικοποίηση»  επιχειρήσεων.

9. Τραγική υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

10. Το μπάχαλο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στην συνέχεια υποστήριξε πως «ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει μονάχα διαπιστώσεις,αλλά να κάνει κι ένα βήμα παραπάνω». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν ορισμένες βασικές αρχές:

1. Διαφάνεια παντού και ισονομία.

2. Προτεραιότητα στην περιφέρεια και ιδίως στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές.

3. Σεβασμός στο περιβάλλον, χωρίς, βέβαια, να φτάνουμε και στα άκρα της δήθεν ευαισθησίας που δεν επιτρέπει να γίνεται τίποτα.

4. Ολοκληρωμένος σχεδιασμός, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και τοπικά συμφέροντα.

5.  Έμφαση στο αποτέλεσμα. Ο τομέας των έργων δεν σηκώνει πολλά λόγια και θεωρητικολογίες. Ή φέρνεις αποτελέσματα ή δεν φέρνεις.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, πως «έχουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρωταθλητές στις εξαγγελίες φαραωνικών έργων χωρίς μελέτες, χωρίς εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Το έκαναν στην Πάτρα, το κάνουν τώρα και στον ΒΟΑΚ. Αυτή αποτελεί τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού» καταλήγοντας πως «εμείς στη ΝΔ»  «σχεδιάζουμε, εξετάζουμε τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα, μελετούμε, αξιολογούμε, δημοπρατούμε, συμβασιοποιούμε, και υλοποιούμε τα Έργα» καταλήγοντας πως «αυτό κάναμε, με αυτό πετύχαμε, κι αυτό πρόκειται να ξανακάνουμε όταν θα μας ξαναζητηθεί». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή