Σπυράκη: Η παρουσία Καμμένου στο ΝΑΤΟ είναι αυτογελοιοποίηση

Σπυράκη: Η παρουσία Καμμένου στο ΝΑΤΟ είναι αυτογελοιοποίηση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν τον επόμενο πρωθυπουργό και μάλιστα το προσεχές διάστημα, δηλώνει με συνέντευξη της στην «Βραδυνή» η κ. Μαρία Σπυράκη. Η εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει παράλληλα λόγο για «πολιτικό εξευτελισμό» της συγκυβέρνησης που βυθίζει την χώρα στην «αβεβαιότητα». Ενα μικρό απόσπασμα των ερωταπαντήσεων της συνέντευξης της εκπροσώπου του κόμματος. 

Δημοσιογράφος: Τι σηματοδοτούν κατά τη γνώμη σας οι δηλώσεις  Καμμένου; Πότε εκτιμάτε ότι θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις και εκλογές; 

Μ. Σπυράκη: Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου έχει ξεπεράσει τα όρια της θεσμικής ανισορροπίας κι έχει φτάσει στον πολιτικό εξευτελισμό. Ο συνοδηγός στο τραινάκι της εξουσίας, απειλεί καθημερινά πως θα εκτροχιάσει την κυβερνητική συμπόρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό που τελικά καταφέρνουν, είναι να βυθίζουν τη χώρα μας στην αβεβαιότητα. Όμως η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν αντέχουν άλλη περίοδο αστάθειας. Αρκετά πληρώσαμε τους ερασιτεχνισμούς τους. Χρειαζόμαστε ρεαλιστικό σχέδιο για να γίνει η ζωή όλων μας καλύτερη. Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά.

Δημοσιογράφος: Η παρουσία Καμμένου στο ΝΑΤΟ τι σημαίνει;

Μ. Σπυράκη: Αποδεικνύει ότι τα όρια της αυτογελοιοποίησης είναι δυσδιάκριτα για τους υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτός που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί ως θεματοφύλακας των εθνικών μας συμφερόντων, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση  των προθύμων δεν πέφτει. Κι έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να μας “πείσει” πως “θα εμποδίσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας”. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να παίρνει στα σοβαρά τον κ. Καμμένο.

Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η ΝΔ είναι ανεπιθύμητη στην Ευρώπη, γιατί αρνείται λύση στο Σκοπιανό και προσαρμογή στη μεταμνημονιακή εποχή. Εσείς τι λέτε;

Μ. Σπυράκη: Βρίσκομαι κάθε εβδομάδα στις Βρυξέλλες και γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό και μάλιστα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι εταίροι μας ξέρουν πως έχουν απέναντί τους την παράταξη που άνοιξε τον ευρωπαϊκό δρόμο για την χώρα και κράτησε την Ελλάδα στον πυρήνα της ευρωζώνης στα δύσκολα. Κι επειδή με ρωτήσατε για το Σκοπιανό: Η Νέα Δημοκρατία εξήγησε εξαρχής στους διεθνείς συνομιλητές της ότι δεν μπορεί να δεχθεί μια συμφωνία που διατηρεί τον πυρήνα του αλυτρωτισμού, ονομάζει “Μακεδόνες” τους γείτονες και αναγνωρίζει τη “Μακεδονική” γλώσσα. Οι εταίροι  και οι σύμμαχοι μας γνωρίζουν πως σε λίγους μήνες θα έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση κι έναν Πρωθυπουργό που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα  στην Ελλάδα και να συμβάλει στην συνεργασία στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Δημοσιογράφος: Κατηγορείτε την κυβέρνηση για την περικοπή των συντάξεων. Αν γίνουν εκλογές άμεσα όπως ζητάτε, την 1η Ιανουαρίου 2019, οι συντάξεις θα μειωθούν;

Μ. Σπυράκη: Πρόκειται για ένα ψηφισμένο μέτρο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία, όπως διαπιστώσατε, δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα τώρα να ακυρώσει τις μειώσεις. Εφόσον δεν το κάνει, είναι προφανές ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα. Η ΝΔ μετά τις εκλογές θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή