Δήμας: Ιδιωτική πρωτοβουλία, ο μόνος τρόπος να ορθοποδήσει η χώρα

Δήμας: Ιδιωτική πρωτοβουλία, ο μόνος τρόπος να ορθοποδήσει η χώρα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αύξηση της φορολογίας και η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών έχουν σκοτώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάει μπροστά η οικονομία, ο μόνος τρόπος για να ορθοποδήσει η χώρα, είναι μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ Χρίστος Δήμας, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», προσθέτοντας ότι «για αυτό και έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε μειώσεις στον φόρο επιχειρηματικότητας, στις ασφαλιστικές εισφορές, στα μερίσματα και στον ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής τομεάρχης σημείωσε ότι «για έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης το εύκολο κομμάτι είναι να υποσχεθεί», αλλά όπως υπογράμμισε, «εμείς, την ίδια στιγμή, έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες μειώσεις των κρατικών δαπανών, ώστε να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο το αποτέλεσμα, διότι πιστεύουμε, πως εάν θέλουμε πράγματι να μιλάμε για βιώσιμη ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί, είναι μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Για να γίνει αυτό, συνέχισε, «πρέπει να προχωρήσουμε στην άμεση άρση των αντικινήτρων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Στο μεταξύ, με αφορμή την παρουσία του στην Πάτρα, ο Χρίστος Δήμας είπε ότι «πρέπει να τερματιστεί η αναντιστοιχία, μεταξύ διοικητικής περιφέρειας Πελοποννήσου και γεωγραφικής περιφέρειας Πελοποννήσου» και συμπλήρωσε: «Πρέπει από δω και πέρα να σκεφτούμε πώς θα μπορεί να υπάρχει ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου που να συμπεριλαμβάνει και τον νομό Αχαΐας και τον νομό Ηλείας και κάποια από τα νησιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή