Συλλογή υπογραφών από Φράγκο για διενέργεια δημοψηφίσματος

Συλλογή υπογραφών από Φράγκο για διενέργεια δημοψηφίσματος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια κίνηση που δημιουργεί συνειρμούς και κρατά στην επικαιρότητα το ζήτημα της δημιουργίας νέου φορέα, προχώρησε ο κ. Φρ. Φράγκος. Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας πως «τρέχει» έρευνα που μετρά την απήχηση ενός νέου κόμματος υπό την ηγεσία του, ο κ. Φράγκος έκανε δημόσια παρέμβαση με την οποία ζητεί τη συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κάποιοι βλέπουν πίσω από την πρωτοβουλία μία «κλιμάκωση» της κινητικότητάς του, μετά την παρουσία του στο πρώτο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής και εκφώνησε μία ομιλία που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ στην παρέμβασή του καλεί «όλα τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια να πρωτοστατήσουν στη συλλογή υπογραφών», την οποία στοχεύει ακολούθως να αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Το κάλεσμα του κ. Φράγκου έχει και μια ακόμη απόχρωση πολιτικής φύσεως. Συγκεκριμένα, ζητεί η συλλογή των υπογραφών να αφορά και «το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων ομογενών». Ο κ. Φράγκος παράλληλα με έναν δεξιόστροφο λόγο μιλά για «ελληνοποιήσεις» που είναι προ των πυλών από την κυβέρνηση, «όπως στις εκλογές του 2000». Η παρέμβαση τελειώνει με τη φράση «μαζί με τα συλλαλητήρια, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, στο να εκφραστεί η λαϊκή βούληση των Ελλήνων, με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε». Ο ίδιος, πάντως, σε συνομιλητές του διαψεύδει την πρόθεση δημιουργίας νέου φορέα με τη φράση πως «ήδη υπάρχουν αρκετά κόμματα, δεν χρειαζόμαστε νέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή