Δύο σκόπελοι στην πορεία του Ποταμιού

Δύο σκόπελοι στην πορεία του Ποταμιού

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα και δη για το «συνέδριο επανεκκίνησης», που προσδιορίζεται για τον ερχόμενο Οκτώβριο, είναι πλέον ο βασικός στόχος που έχει θέσει το Ποτάμι. Στη Σεβαστουπόλεως θεωρούν πως το πρώτο βήμα που πρέπει να κατακτήσουν, ώστε το Ποτάμι να ανακτήσει βηματισμό, είναι να κατοχυρώσουν τη διακριτή ταυτότητά τους ως «καθαρόαιμου» κεντρώου κόμματος. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, που περνάει σαφώς και μέσα από το συνέδριο, τότε υπάρχει η πεποίθηση πως το κόμμα θα μπορέσει να επιβιώσει ακόμα και σε συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, διαδραματίζοντας τον ρόλο του «αξιόπιστου συμμάχου» στο πολιτικό σκηνικό. Τα ανωτέρω τα περιέγραψε σαφώς και ο βουλευτής του κόμματος Γ. Αμυράς (Αθηναϊκό Πρακτορείο), δηλώνοντας πως «βασικός στόχος είναι οι πολιτικές συνεργασίες» με όσους «πιστεύουν σε ένα ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο μέλλον για την Ελλάδα». Ο σχεδιασμός υπάρχει, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

Σε αυτή τη φάση οι κυριότεροι είναι δύο και, στην περίπτωση που επαληθευθούν, μπορεί να αποτελέσουν την αρχή του τέλους για το Ποτάμι. Πρώτον, ένα ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από πλευράς κ. Τσίπρα θα ματαιώσει τα σχέδια του Ποταμιού για συνεδριακό restart και θα πιέσει ασφυκτικά τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει αποφάσεις εν μέσω πόλωσης και πίεσης από την εναπομείνασα Κ.Ο. Δεύτερον, είναι το Σκοπιανό. Θεωρητικά αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και χώρισαν οι δρόμοι με το ΚΙΝΑΛ. Αυτό συνεπάγεται πως, αν έρθει στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης θα το στηρίξει. Σε αυτή την περίπτωση ανοίγει αυτομάτως θέμα διάσπασης, καθώς ο κ. Αμυράς έχει ήδη δηλώσει πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία, ενώ στην ίδια κατεύθυνση φέρεται να κινείται και ο κ. Ψαριανός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή