Νέος φορέας από Δημ. Καμμένο – Τ. Μπαλτάκο

Νέος φορέας από Δημ. Καμμένο – Τ. Μπαλτάκο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eλλείψει αποτελέσματος στο βασικό πλάνο για τη δημιουργία «δεξιάς Ελιάς», ενεργοποιήθηκε τo plan B. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσον αφορά τον νέο δεξιό φορέα που ανακοίνωσαν χθες από κοινού Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος, καθώς η προσπάθεια που κατέβαλε ο τελευταίος τους προηγούμενους μήνες, να φέρει κοντά όλα τα μικρά δεξιά κόμματα με στόχο τη δημιουργία συνασπισμού, ναυάγησε. Η ανακοίνωση ωστόσο αναφέρεται σε «πρόθεση δημιουργίας» νέου φορέα και όχι σε κάποιο συντελεσμένο γεγονός, το οποίο παραπέμπεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο κείμενο δημοσιοποιείται πως στον σχεδιαζόμενο φορέα, πρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος, που αποτελεί και σε αυτή την περίπτωση τον πορτ παρόλ του εγχειρήματος. Οσον αφορά την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, όπως αναμενόταν, θα έχει έντονα στοιχεία «λαϊκής Δεξιάς». Ενδεικτικό είναι πως στους λόγους για τους οποίους ελήφθη η πρωτοβουλία, αναφέρεται πρώτος η «παράδοση» του ονόματος της Μακεδονίας «σε Σλάβους», με τους κ. Καμμένο και Μπαλτάκο να επενδύουν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ώστε να επωφεληθούν από το ρεύμα αντίδρασης που έχει εκφραστεί ιδιαιτέρως στη Β. Ελλάδα.

Η προσπάθεια πάντως δημιουργίας ενός κόμματος-ομπρέλας φαίνεται πως δεν εγκαταλείπεται, καθώς όπως επισημαίνεται σκοπός είναι «η διευκόλυνση σχηματισμού ενός πατριωτικού μετώπου». Το γεγονός όμως πως ανακοινώθηκε πρόθεση δημιουργίας κόμματος και όχι επισήμως το κόμμα αποτυπώνει και το άτυπο μπρα ντε φερ, που εξελίσσεται στον αμιγώς δεξιό χώρο με φόντο το Σκοπιανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή