Κυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαίες, πλέον, οι πρόωρες εκλογές

Κυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαίες, πλέον, οι πρόωρες εκλογές

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για εκλογές «σήμερα περισσότερο από ποτέ» προκειμένου η χώρα να μη βουλιάζει σε καθεστώς «παρατεταμένης ανασφάλειας» επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνάντηση στο Μοσχάτο με τους προέδρους 42 επιμελητηρίων της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβε την αποδόμηση των κυβερνητικών θριαμβολογιών για την οικονομία, αλλά και την προμετωπίδα του οικονομικού του προγράμματος για μείωση της φορολογίας. Ταυτόχρονα, δεσμευόμενος ότι προτεραιότητά του θα είναι η άμεση επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, o κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο υπουργός της Ν.Δ. που θα αναλάβει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχει ως έδρα το Μαξίμου.

Η συζήτηση του προέδρου της Ν.Δ. με τους προέδρους των ανά τη χώρα επιμελητηρίων –πολλούς από τους οποίους έχει συναντήσει στις περιοδείες του σε ολόκληρη την Ελλάδα–, την οποία συντόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων του κ. Μητσοτάκη με φορείς προκειμένου να ακούσει τις απόψεις και τις ιδέες τους, πολλώ δε μάλλον ενόψει της ανόδου του στη ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η οποία είναι πολύ πιθανόν να είναι και η τελευταία προεκλογική ανάβαση στο «Βελλίδειο». «Η εικόνα που έχει η Ν.Δ. για την πραγματική οικονομία είναι διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Η χώρα έχει χάσει τρία χρόνια εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών και βουλιάζει από την υπερφορολόγηση. Μία ζοφερή πραγματικότητα. Πιστεύω ότι σήμερα οι υγιείς δυνάμεις της οικονομίας αδημονούν για μία άλλη πολιτική, όπως αυτή της Ν.Δ. που έχει στο επίκεντρό της τη μείωση της φορολογίας και την τόνωση της ρευστότητας. Καταλύτης για μία νέα πολιτική θα είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή», σημείωσε, ενώ αποδόμησε εκ νέου την «ωραιοποιημένη» κατάσταση για την οικονομία που παρουσιάζει η κυβέρνηση –η πλειονότητα των προέδρων των επιμελητηρίων, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, επέμεινε ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι ζοφερή– και υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση των φόρων και των εργοδοτικών εισφορών, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο των επιχειρήσεων.

77 οι βουλευτές της Κ.Ο.

Τη φημολογία για την ένταξή του στην Κ.Ο. της Ν.Δ. επιβεβαίωσε χθες το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας (εξελέγη με την Eνωση Κεντρώων) Γιώργος Κατσιαντώνης με επιστολή μέσω της οποίας απηύθυνε προσκλητήριο για συσπείρωση γύρω από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η προσχώρηση στη Ν.Δ. –η κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας αριθμεί πλέον 77 βουλευτές– επισφραγίστηκε με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βουλευτή. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από δομικές μεταρρυθμίσεις. Για να γίνουν πράξη οι αλλαγές αυτές, είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.», ανέφερε ο βουλευτής στην επιστολή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή