Κυβερνητική διγλωσσία και στο ΝΑΤΟ: Οι Πρέσπες δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, λέει ο Π. Καμμένος

Κυβερνητική διγλωσσία και στο ΝΑΤΟ: Οι Πρέσπες δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, λέει ο Π. Καμμένος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένος ότι τα Σκόπια δεν θα μπουν ποτέ στο ΝΑΤΟ όσο χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» προσπάθησε να εμφανιστεί ο Π. Καμμένος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

O κ. Καμμένος αναφερόμενος στο θέμα των Ελλ΄'ηνων στρατιωτικών ανέφερε ότι η Τουρκία έχει πιεστεί διεθνώς πολύ στο συγκεκριμένο θέμα, «διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για 'παραλογισμό'»,, μεταφέροντας και το κλίμα που εισέπραξε στις διμερείς επαφές που είχε, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κι αυτό διότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ούτε από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα.

«Μπορεί να μαζεύουν προσκλήσεις και να φωτογραφίζονται, αλλά στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να μπουν όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ο κ. Καμμένος απάντησε ως εξής: «Οσο δεν έρχεται το Σκοπιανό στη Βουλή, μην περιμένετε εκλογές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Σε ερώτηση για την επίθεση της ΝΔ εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Εθνικής Αμυνας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Να στείλουν τη Ντόρα να κάνει μνημόσυνο στον Χότζα…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή