Συγχαρητήρια Στόλτενμπεργκ στον Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού

Συγχαρητήρια Στόλτενμπεργκ στον Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού θέματος με την Ελλάδα, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου. «Είναι μια μέρα περηφάνιας για την χώρα σας, την ευρύτερη περιοχή και το ΝΑΤΟ» είπε στον Ζ. Ζάεφ ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη», είπε ο γενικός γραμματέας και συνεχάρη τον κ. Ζάεφ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους για το «πολιτικό θάρρος» που επέδειξαν, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και επικυρώσουν την διαδικασία όλα τα κράτη-μέλη, τότε η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος.

Από την μεριά του ο κ. Ζάεφ μίλησε για μία «ιστορική αναγνώριση όλων των πολιτών της Μακεδονίας» ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μ. Μπορίσοφ «που μοιράστηκαν το ίδιο όραμα μαζί μας». Ο ίδιος είπε ότι σαν μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ «είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν παραδειγματικά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή