Και άλλες θέσεις συμβούλων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την κατάργηση στην αναβάθμιση. Ο λόγος, για τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν τον κρατικό έλεγχο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει ότι θα καταργούσε. Επρόκειτο για πάγιο αίτημα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι αποκεντρωμένες διοικήσεις επιβαρύνουν εξαιρετικά τη γραφειοκρατία, ενώ επίσης μπλοκάρουν πολλές φορές αποφάσεις αιρετών. Ομως τελικά ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης απλώς μετονομάστηκε σε συντονιστή, ενώ οι συγκεκριμένες υπηρεσίες συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο του ελεγκτή για λογαριασμό του κεντρικού κράτους στις αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης. Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στον «Κλεισθένη 1», θεσμοθετούνται θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, για τους οποίους βέβαια καθορίζεται μισθός αντίστοιχος των στελεχών του Δημοσίου. Οπως σημειώνεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία, «από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί πρόσθετη δαπάνη για τον προϋπολογισμό από την καταβολή τυχόν μισθολογικής διαφοράς στους υπαλλήλους που θα καταλάβουν τις συνιστώμενες θέσεις».

Σύμφωνα με την τροπολογία, σε κάθε μία από τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, «συστήνεται μία θέση ειδικού συμβούλου και μία θέση ειδικού συνεργάτη, για την υποβοήθηση των καθηκόντων των συντονιστών των αποκεντρωμένων διοικήσεων».

Η πλήρωση των θέσεων διενεργείται με απόσπαση τακτικών υπαλλήλων, μόνιμων ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε., που υπάγονται στους φορείς της γενικής κυβέρνησης «κατά παρέκκλιση των κείμενων διαδικασιών». Οι αποσπάσεις θα γίνονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αρμόδιου κατά περίπτωση υπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή