Τουρκικός Τύπος: Ο Τσίπρας εκνεύρισε τον Ερντογάν

Τουρκικός Τύπος: Ο Τσίπρας εκνεύρισε τον Ερντογάν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ότι εκνεύρισε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Βατάν» στο πρωτοσέλιδό της, αναφερόμενη στην ελληνική καταγγελία στο ΝΑΤΟ ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται εδώ και τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη είναι όμηροι.

Η εφημερίδα με τίτλο «Καταγγελία που εκνεύρισε», γράφει ότι ο Ερντογάν εκνευρισμένος απάντησε στην καταγγελία του Τσίπρα ρωτώντας «ποιος παρέχει άσυλο σε πραξικοπηματίες;», συνδέοντας έτσι έμμεσα την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Η «Βατάν» δεν είναι το μόνο τουρκικό μέσο που ασχολήθηκε με τη χθεσινή συνάντηση των Τσίπρα – Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, και η εφημερίδα «Milliyet» αναφέρεται στη συνάντηση με τον τίτλο «Παράπονα στον Τσίπρα για τη FETO» (Οργάνωση του Γκιουλέν). Εστιάζει δε, στο ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας μετάφερε στον Ελληνα πρωθυπουργό τις ανησυχίες του για την παροχή ασύλου σε μέλη της οργάνωσης.

Τηλεοπτικά μέσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση με αναφορές στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν ήταν και η πιο εύκολη συνάντηση, ενώ σημειώθηκε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων και το Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή