Προβάδισμα οκτώ μονάδων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα οκτώ μονάδων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε οκτώ μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Prorata, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά των δύο κομμάτων διαμορφώνονται στο 35% και 27% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών, απόπ το σύνολο της Επικράτειας, κατά την περίοδο 6-10 Ιουλίου 2018, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής (με πιθανότητες πάνω από 50% και πάνω από 80%) έχουν ως εξής: Ν.Δ. έως 35% (από 34% τον Ιούνιο), ΣΥΡΙΖΑ έως 27% (26% τον Ιούνιο), ΚΙΝ.ΑΛΛ. έως 14% (14% τον Ιούνιο), ΚΚΕ έως 9% (13% τον Ιούνιο ), ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έως 8% (9% τον Ιούνιο), ΠΟΤΑΜΙ έως 6% (στην προηγούμενη μέτρηση συμπεριλαμβανόταν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ,), ΑΝ.ΕΛΛ. έως 2% (4% τον Ιούνιο), ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έως 6% (7% τον Ιούνιο), ΛΑ.Ε. έως 4% (5% τον Ιούνιο), ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ έως 3% (5% τον Ιούνιο), ΑΝΤΑΡΣΥΑ έως 2% (5% τον Ιούνιο), ΜΕΡΑ 25 έως 2% (5% τον Ιούνιο), ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έως 2% (5% τον Ιούνιο) και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έως 5% (6% τον Ιούνιο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή