Ο Μεϊμαράκης, πρόεδρος του συνεδρίου Ν.Δ.

Ο Μεϊμαράκης, πρόεδρος του συνεδρίου Ν.Δ.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης ολόκληρης της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις κάλπες εξέπεμψε η χθεσινή ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πρόεδρος του 12ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ., που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση την παράταξη απ’ όποια θέση και να του ζητήθηκε, που αποδεδειγμένα αγαπά τη Ν.Δ. όσο λίγοι», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάτω από θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο συμβολισμός της κίνησης που ήδη «πέρασε» με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. είναι προφανής. Οχι μόνο επειδή το συνέδριο, είτε προηγηθούν οι εθνικές κάλπες είτε όχι, θα είναι εκλογικό και άρα κρίσιμο. Αλλά και επειδή σπάει την «παράδοση» της Ν.Δ. κατά την οποία ο ηττημένος υποψήφιος αρχηγός είτε διαγραφόταν από τον εκάστοτε αρχηγό είτε αποχωρούσε.

Ταυτόχρονα, από την Πειραιώς έλεγαν ότι αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων που έχουν πλέον οι κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης, καθώς μετά τον αρχικό «πάγο» που επικράτησε κατά τους πρώτους μήνες ανάληψης της ηγεσίας της Ν.Δ. από τον κ. Μητσοτάκη, ακολούθησαν τακτικές επαφές και συναντήσεις και των δύο ανδρών. Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν γίνει και αμοιβαίες βολιδοσκοπήσεις για ανάληψη κάποιου ρόλου από τον κ. Μεϊμαράκη. Οι επαφές κατέληξαν σε τηλεφώνημα των δύο ανδρών που έγινε την Τρίτη και σφράγισε τη συμφωνία. Η προεδρία του συνεδρίου φαίνεται, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να είναι προάγγελος άλλου ρόλου για τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., καθώς θα έχει σημαντική συμβολή και στις αναμετρήσεις που έρχονται, ενώ αν το συνέδριο προηγηθεί των εθνικών εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται ότι θα μετεξελιχθεί σε επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή