ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης για δύο στρατιωτικούς: Η σύλληψή τους αποτελεί πολιτική επιλογή του Ερντογάν

12221

Στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και απαράδεκτη κράτησή τους, αποτελεί μια πολιτική επιλογή από την πλευρά της Τουρκίας, του Ερντογάν συγκεκριμένα» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Συμπλήρωσε ότι παρόμοια περιστατικά λύνονταν συνήθως «με ένα απλό τηλεφώνημα». «Ο Ερντογάν, το ενέταξε στην κλίμακα της έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Δήλωσε παράλληλα ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρόνο αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών και αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Σημείωσε παράλληλα, ότι «η αντιμετώπιση του ζητήματος γίνεται σε δύο επίπεδα και στο δικαστικό και στο πολιτικό. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό και παρουσία έχουμε, συνεργάζονται οι οικογένειες με κάποιο δικηγορικό γραφείο.

Η νομική συμπαράσταση υπάρχει, η αξίωση μας να απαγγελθεί η όποια κατηγορία είναι συνεχής. Επί της πολιτικής αντιμετώπισης δεν υπάρχει συνάντηση πολιτική, στρατιωτικοπολιτική όπου να μην έχει τεθεί το θέμα».