Δυσφορία στο Ποτάμι για ανάρτηση Ψαριανού

Δυσφορία στο Ποτάμι για ανάρτηση Ψαριανού

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «σύννεφα» συγκεντρώθηκαν πάνω από το Ποτάμι, μετά τις αιχμές που άφησε ο Γρηγόρης Ψαριανός για τη στρατηγική του κόμματος. Με μια μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στο Twitter, εγκάλεσε προσωπικά τον Σταύρο Θεοδωράκη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Σεβαστουπόλεως «λοξοκοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, λέγοντας πως η πλειοψηφία του κόμματος «έφυγε» με κατεύθυνση τη Ν.Δ. και όσοι έχουν απομείνει κινούνται στον ίδιο δρόμο, κατηγόρησε τον επικεφαλής του κόμματος και «ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας» πως «κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Η δράση έφερε αντίδραση. Αρχικά, ο βουλευτής κ. Μαυρωτάς ανέφερε, σε ήπιους είναι η αλήθεια τόνους, πως τα ζητήματα στρατηγικής θα τεθούν εμφατικά στο επερχόμενο συνέδριο, προσθέτοντας πως η κατεύθυνση του Ποταμιού είναι διττή, το «προοδευτικό Κέντρο».

Ο κ. Ψαριανός επανερχόμενος επέμεινε πως το σχέδιο είναι «προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και «εμένα αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει». Την ίδια ώρα, το στέλεχος του κόμματος κ. Αναστασοπούλου υπενθύμισε πως πριν από 17 ημέρες ο κ. Ψαριανός επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι.

Οι αναφορές Ψαριανού δημιούργησαν έντονη ενόχληση στη Σεβαστουπόλεως. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη χαρακτήριζαν, μάλιστα, ήπια τη λέξη «δυσαρέσκεια», σημειώνοντας πως η στάση του βουλευτή «γεννά ερωτήματα», καθώς στο Ποτάμι έχουν τονίσει με κάθε τρόπο πως δεν πρόκειται να συμπράξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας του κόμματος και ενόψει συνεδρίου, μιλούν συνεχώς για τον κεντρώο και φιλελεύθερο χώρο. Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, με σαφή διάθεση ειρωνείας σχολίαζαν και την… ώρα ανάρτησης του κ. Ψαριανού λέγοντας «τι μπορεί να απαντήσεις σε κάποιον που επιλέγει να κάνει πολιτικό σχόλιο στις 5 τα ξημερώματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή