Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε υποτακτικοί κανενός

Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε υποτακτικοί κανενός

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περιδίνηση, λόγω Γρηγόρη Ψαριανού, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στο Ποτάμι. Ο βουλευτής του κόμματος, που προκάλεσε την οργή της Σεβαστουπόλεως μέσω tweet με το οποίο επετίθετο στην ηγεσία του κόμματος για φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέχεια, ζητώντας (μέσα από το Θέμα Radio) να ξεκαθαρίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης «αν υπάρχουν συμφωνίες κάποιων με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν διατηρούμε την πίστη μας σε έναν ανεξάρτητο, μεσαίο μεταρρυθμιστικό χώρο». Ο κ. Ψαριανός, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, έκανε λόγο για δύο βουλευτές του Ποταμιού οι οποίοι «έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν μπορώ να πω ονόματα». Φωτογράφισε πάντως τον έναν από τους δύο, με τη φράση του «ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, πρέπει να βάλουμε πλάτη. Εγώ με αυτό διαφωνώ κάθετα».

Ο κ. Ψαριανός, παρά το γεγονός πως υποστήριξε ότι μέχρι τις εκλογές «θα δίνει τη μάχη με το Ποτάμι», καθώς «δεν έχω αποχωρήσει και δεν θα αποχωρήσω», ζήτησε να δεσμευθεί το κόμμα του για στήριξη στη Ν.Δ. «Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση του Μητσοτάκη», ήταν συγκεκριμένα η αποστροφή του, προσθέτοντας πως η Ν.Δ. θα είναι «πρώτο κόμμα απ’ ό,τι λέγεται». Υποστήριξε δε πως το Ποτάμι μπορεί να θέσει προϋπόθεση πως η στήριξη θα συμβεί «αρκεί να αποδεχθούν πέντε από τις είκοσι προτάσεις μας».

«Οχι ιπποκόμοι»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν άφησε, από την πλευρά του, αναπάντητες τις εμπρηστικές και «στο όριο», όπως έλεγαν συνεργάτες του, δηλώσεις του κ. Ψαριανού, καθώς μόλις στις αρχές Ιουλίου είχε αποφασιστεί η αυτόνομη πορεία του κόμματος. «Δεν θα μας σύρουν αριστερά ή δεξιά. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός», τόνισε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος του κόμματος, προσθέτοντας πως «δεν θα γίνουμε υποτακτικοί είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ. Οσο είμαι στην ηγεσία του Ποταμιού, δεν θα γίνει ποτέ».

Ερωτηθείς για τα tweets του κ. Ψαριανού, ο κ. Θεοδωράκης είπε όσα διέρρεαν ήδη πηγές του κόμματος: «Δεν θα απαντήσω σε ένα tweet που έγινε στις 5 το πρωί», προσθέτοντας το καυστικό: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή