Βολές για μνημόνιο, συντάξεις από τη Ν.Δ.

Βολές για μνημόνιο, συντάξεις από τη Ν.Δ.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει και θα συνεχίσει να επιμένει η Πειραιώς στο «τσαλάκωμα» του κυβερνητικού αφηγήματος της εξόδου από τα μνημόνια, υπογραμμίζοντας ότι «τέταρτο μνημόνιο» είναι οι δεσμεύσεις (χωρίς χρηματοδότηση) που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ξεπερνούν τη θητεία της, όπως και η ενισχυμένη εποπτεία και μετά την τυπική λήξη του προγράμματος, ενώ επανέρχεται στο μέτωπο των συντάξεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.

«Τη μείωση των συντάξεων την ψήφισαν δύο φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όπως αφαίρεσαν και από τους συνταξιούχους έως και το 30% των αποδοχών τους με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου. Εμείς ζητήσαμε, καταθέτοντας και τη σχετική τροπολογία, να καταργηθεί η μείωση των συντάξεων. Οχι να αναβληθεί, να καταργηθεί», υπογράμμισε χθες η Μαρία Σπυράκη (Real fm), καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση αντί να στρέφει τα πυρά της στη Ν.Δ. να εξηγήσει πού βρίσκεται το εν λόγω ζήτημα. Σε ό,τι αφορά την κρίση που ξέσπασε μεταξύ Αθήνας και Μόσχας και για την οποία ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα προσεκτική γλώσσα προ ημερών, παρότι προειδοποίησε να μην υπάρξει «περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση» για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι η Ν.Δ. «προφανώς δεν θέλει καμία ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας».

Αφησε, πάντως, αιχμές για την έλλειψη ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι «από το 1974 και μετά οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και οι υπουργοί Εξωτερικών ενημέρωναν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ευαίσθητα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική πριν οι σχετικές πληροφορίες δουν το φως της δημοσιότητας». Αιχμές άφησε και κατά του Νίκου Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι «προσβάλλει τους Ελληνες και την ευαισθησία που έχουν όταν διαμαρτύρονται για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Την ίδια ώρα, κλειδωμένες είναι οι περισσότερες «γαλάζιες» υποψηφιότητες με βάση τη νέα κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και του Υπολοίπου Αττικής, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιοι στον βόρειο τομέα (όπως και οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Νίκη Κεραμέως), ο Νίκος Δένδιας στον νότιο (χθες δήλωσε με νόημα ότι έχει «παιδιόθεν μια σχέση με τη θάλασσα»), όπως και οι Μ. Βαρβιτσιώτης, κ. Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Σ. Βούλτεψη (αδιευκρίνιστη παραμένει η υποψηφιότητα της Α. Καραμανλή, που ενδέχεται τελικά να κατέβει στον δυτικό τομέα). Εκεί, άλλωστε, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ υποψήφιοι θα είναι ο Μ. Γιακουμάτος και πολλά από τα νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις λίστες της Ν.Δ.

Επικοινωνία για φωτιές

Στο μεταξύ, με το βλέμμα στα πύρινα μέτωπα, που ξέσπασαν χθες σε τρία διαφορετικά σημεία, βρίσκονταν χθες στην Πειραιώς. Υπήρξε μάλιστα σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. Μ. Βορίδη με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με την Πειραιώς, είπε στον τομεάρχη της Ν.Δ. ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τεθούν τα μέτωπα υπό έλεγχο, αλλά το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και στις τρεις περιοχές όπου μαίνονταν χθες οι πυρκαγιές (Κινέτα, Πεντέλη και Χανιά). Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε αμέσως μετά τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή