Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο ΥΠΕΞ

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο ΥΠΕΞ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας αναζητούν οι αστυνομικοί τους δράστες της επίθεσης με μπογιές στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, το απόγευμα της Κυριακής. Στελέχη της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που ανέλαβαν την προανάκριση, ξεκίνησαν από χθες το πρωί να συγκεντρώνουν και να επεξεργάζονται το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν σε καταστήματα και δημόσια κτίρια του κέντρου. Εξέφραζαν αισιοδοξία για την τελική έκβαση της έρευνας και μάλιστα κατέβαλαν προσπάθεια η διαδικασία να ολοκληρωνόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ, έτσι ώστε οι ύποπτοι να παραπέμπονταν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η καταδρομική επίθεση στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών έγινε στις 6.30 το απόγευμα και σ’ αυτή πήραν μέρος 10 – 15 άτομα. Είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με καπέλα τύπου τζόκεϊ, χειρουργικές μάσκες και γυαλιά ηλίου και από τα στοιχεία της έρευνας προσέγγισαν το κτίριο του υπουργείου στην οδό Ακαδημίας 1 μέσω της οδού Κανάρη, στο Κολωνάκι. Το ίδιο δρομολόγιο πιθανολογείται ότι ακολούθησαν και κατά τη διαφυγή τους. Πέταξαν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο προσήγαγαν ως ύποπτο ένα άτομο ωστόσο μετά την εξέτασή του στη ΓΑΔΑ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ανάμειξη στο περιστατικό και αφέθηκε ελεύθερο. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε χθες ότι οι αστυνομικοί είχαν ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητα τουλάχιστον δύο εκ των συμμετεχόντων, καθώς και ότι «παρών» στην επιχείρηση ήταν και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της αναρχικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι η διμοιρία των ΜΑΤ που συνήθως σταθμεύει στην πλαϊνή είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών, στην οδό Ακαδημίας, είχε την Κυριακή αποσυρθεί, όπως επίσης και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που μετά την πανομοιότυπη επίθεση της συλλογικότητας στη γαλλική πρεσβεία εκτελούσαν υπηρεσία «παρατηρητών» στο σημείο. Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο μέσω «κύκλων» του χαρακτήρισε τις επιθέσεις «αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων». Το σχόλιο του ΥΠΕΞ προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρειάζεται επειγόντως διακοπές.

Και μακάρι αυτές να αποδειχθούν ανεπίστροφες», σχολίασαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την επίθεση στο ΥΠΕΞ καταδίκασε και η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων. «Το ηθικό των εργαζομένων του υπουργείου δεν πρόκειται να καμφθεί από παρόμοιες ενέργειες διότι έχουν πλήρη επίγνωση της σημασίας και της αξίας της αποστολής τους και των ευθυνών που έχουν επωμισθεί», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ενωσης. Τα ξημερώματα της Κυριακής, αρκετές ώρες πριν από τις φθορές στην πρόσοψη του υπουργείου Εξωτερικών, μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν προκαλέσει φθορές στην είσοδο της ΔΟΥ Ψυχικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή