Σκέψεις για συγκρότηση ειδικής επιτροπής Βουλής

Σκέψεις για συγκρότηση ειδικής επιτροπής Βουλής

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας, σε δύο δόσεις, και ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας είναι οι δύο βασικές κινήσεις της Βουλής, στην κατεύθυνση της στήριξης των γενικότερων προσπαθειών για επούλωση των πληγών από την πύρινη τραγωδία, όπως αποφασίστηκαν χθες το πρωί στη διάσκεψη των προέδρων. Είναι «στο πλαίσιο της αυτονόητης ένδειξης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επλήγησαν από την ανείπωτη καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Βούτσης, και τις παρουσίασε:

• Πρώτον, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού, που συνεστήθη προχθές με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την ανακούφιση των πληγέντων με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Βουλής.

• Δεύτερον, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί «η ακριβής καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κατάστασης», θα υπάρξει ένα ειδικό βοήθημα προς όλα τα μικρά παιδιά που με τον έναν ή άλλον τρόπο επλήγησαν ιδιαίτερα μέσα από αυτή την τρομακτική καταστροφή. «Θα είναι ένα εφάπαξ βοήθημα στον λογαριασμό κάθε παιδιού που θα έχει καταγραφεί ότι, πλέον, ξημέρωσε μία καινούργια ημέρα επί τα χείρω σε σχέση με το οικογενειακό του περιβάλλον και θα χρειάζεται υποστήριξη άμεσα στην καθημερινότητά του αλλά και μελλοντικά για τις σπουδές του», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Σε θεσμικό επίπεδο αποφασίστηκε να συγκληθεί εκτάκτως σε ειδική συνεδρίαση η Επιτροπή Εσωτερικών, στην οποία θα κληθούν φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε δεύτερο επίπεδο μελετάται η πρόταση να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή της Βουλής με αντικείμενο τη μελέτη όλων των δεδομένων από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα την τελευταία 15ετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή