ΝΔ: «Ομολογία ενοχής» η απόσυρση της τροπολογίας για ΔΕΚΟ

ΝΔ: «Ομολογία ενοχής» η απόσυρση της τροπολογίας για ΔΕΚΟ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές επικεφαλής των ΔΕΚΟ, εξαπέλυσε η ΝΔ, τονίζοντας πως νοιάζεται μόνο για τον κομματικό στρατό της.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει πως «την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2.850 ευρώ» προσθέτοντας ότι η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.

«Η, δε, κατάθεσή της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών

Στη ΝΔ, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικων. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κανένα ψέμα, ούτε ως προς το timing ούτε ως προς το μέγεθος, δεν απαγορεύεται για τη ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μικροπολιτικούς της στόχους.

 

Ως προς τη χρονική στιγμή, η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού σε σχέση με ένα άσχετο θέμα.

Ως προς το μέγεθος, η ΝΔ γνωρίζει, αλλά αποκρύπτει ότι:

α) Πολλές ΔΕΚΟ έχουν περάσει στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

β) Η ΕΕΣΥΠ αξιολογεί και επιλέγει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όχι η κυβέρνηση.

γ) Το αίτημα για ευελιξία στο μισθό σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 3.000 εργαζομένων ή με τζίρο πάνω από 100 εκ. ευρώ) έρχεται από την ΕΕΣΥΠ ακριβώς για να βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων τις οποίες για χρόνια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εκμεταλλεύονταν με το χειρότερο πελατειακό τρόπο.»

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή