Βορίδης: Η ΝΔ θα προχωρήσει στην προσωποποίηση των ευθυνών για την τραγωδία

Βορίδης: Η ΝΔ θα προχωρήσει στην προσωποποίηση των ευθυνών για την τραγωδία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος. Αύριο, όμως, θα μιλήσει για να πάνε τα θρασίμια στη θέση τους, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή και προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει στην προσωποποίηση των ευθυνών για την τραγωδία στην Αττική.

«Παρά το ότι έχουμε δεσμευτεί για το ότι θα τηρήσουμε αυτό το τριήμερο χωρίς να ανοίξουμε τη συζήτηση γι' αυτήν την τεράστια καταστροφή, παρά το ότι έχουμε πει ότι θέλουμε στην παρούσα φάση να κρατήσουμε τη σκέψη μας σε όλους αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους, σε όλους αυτούς που χάθηκαν, σε όλους αυτούς που σήμερα θρηνούν σπαρακτικά γιατί έχασαν τους φίλους τους, τους συγγενείς τους, τους συνανθρώπους τους με φρικτό θάνατο, παρά το ότι είπαμε να μη μιλήσουμε γι' αυτά, ακούστε όμως: Κάντε μας μια χάρη, από την κυβέρνηση και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων και στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε να σεβαστούμε αυτό το τριήμερο τη θλίψη τους, την οδύνη τους, τον πόνο τους, κάντε μας μια χάρη! Σταματήστε να είστε αυτάρεσκοι και να σας ακούμε να λέτε πόσο υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Κάντε μας τη χάρη, να σκύψετε και να ακούσετε και να καταλάβετε και να φανταστείτε τις στιγμές που πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Να αναλογιστείτε! Να είστε ταπεινοί τουλάχιστον! Αντί να ακούμε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι λειτούργησε υποδειγματικά ο μηχανισμός! Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις, παράγραφο με παράγραφο, νομική διάταξη με νομική διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση και από κάτω ποια είναι η παράλειψή της! Και ποιος την παρέλειψε! Όχι γενικά! Δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις!

Δεν θα μιλήσουμε για το θεσμικό πλαίσιο γενικώς. Θα μιλήσουμε για τις εγκυκλίους που εσείς βγάλατε και που προβλέπουν λεπτομερώς τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θα μιλήσουμε όχι για να κάνουμε μια στείρα πολιτική αντιδικία. Γιατί πάνω στους δεκάδες νεκρούς, στους αγνοούμενους, στους εκατοντάδες τραυματίες δεν υπάρχει μικροπολιτική. Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μικροπολιτική, η ανάληψη της ατομικής ευθύνης δεν είναι μικροπολιτική. Η ορθή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού έχει ονοματεπώνυμα. Θα μιλήσουμε αύριο, ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρίδης παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

«Ήθελα να μιλήσω και να πω πόσα λίγα έχουν γίνει στον τόπο μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που ακόμα βρίσκεται υπό την καταθλιπτική σκιά, όχι ίσως χτυπημάτων φονταμενταλιστών, αλλά πάντως υπό την καταθλιπτική σκιά της καθημερινής βίας του εξτρεμισμού, που προέρχεται από την άκρα αριστερά και πόσο λίγα πράγματα έχουν γίνει γι' αυτό. Σήμερα, όμως, η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που χάθηκαν στις φωτιές» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή