Π. Καμμένος: Οι ευθύνες στους πολίτες

Π. Καμμένος: Οι ευθύνες στους πολίτες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γραμμή άμυνας την επίρριψη των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι στις αυθαιρεσίες και στις ολιγωρίες των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, κινούνται πλέον τα στελέχη της κυβέρνησης. Παρά την εμφανώς επιθετική ρητορική, στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή στο Μάτι θα έχει υψηλό πολιτικό κόστος, ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια περίοδο που το Μαξίμου ετοιμαζόταν για μια πανηγυρικού τύπου φιέστα για την έξοδο από το μνημόνιο, τον επόμενο μήνα. Οι δηλώσεις των στελεχών είχαν διακυμάνσεις, ωστόσο εκείνες του υπουργού Εθν. Αμυνας Π. Καμμένου στο BBC ήταν ωμές. «H άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν, γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Εχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Επειτα από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες», δήλωσε. Ο κ. Καμμένος απάντησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να δράσει πολύ πιο αποτελεσματικά λέγοντας ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή». Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος διαπληκτίστηκε με κάτοικο της περιοχής, όταν αυτός είπε ότι δεν είδε άμεσα βοήθεια από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης προανήγγειλε, αργότερα, έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι. Οπως είπε (ρ/σ 24/7), στην περιοχή υπήρχαν πολυτελή σπίτια και κτίρια ακριβώς δίπλα στη παραλία. Ο κ. Σπίρτζης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών των υπουργών της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης απέδωσε την καταστροφή στις ακραίες συνθήκες και στο περιβάλλον δόμησης στο Μάτι. Απαντώντας (Real fm) σε ερώτηση περί του γιατί δεν υπάρχουν παραιτήσεις, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει υπουργός που να μην πέρασε από το μυαλό του η σκέψη, που να μη μοιράστηκε αυτή τη σκέψη», αλλά, όπως είπε, τελικά δεν το έκανε διότι… «την ίδια στιγμή βλέπουμε άλλες δυνάμεις από διάφορα άλλα κέντρα, οι οποίες με έναν πολιτικό τρόπο προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τέτοια κατάσταση που θεωρούν ότι όλα μπορούμε να τα ξεχάσουμε εκτονωμένοι σε μία παραίτηση υπουργού». Στη Βουλή έγινε, επίσης, χθες μια πρόβα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή