Φ. Γεννηματά: Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και προσπάθεια συγκάλυψης

Φ. Γεννηματά: Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και προσπάθεια συγκάλυψης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 83 ατόμων αλλά και τον τραυματισμό εκατοντάδων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους. 

«Θεωρώ αργά ή γρήγορα – αρκετά σύντομα πια – θα τους καταδίκασει ο ελληνικός λάος», συμπλήρωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την τραγωδία. «Βεβαίως, οι ποινικές ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν από τη δικαιοσύνη, η οποία πρέπει απερίσπαστη να κάνει το έργο της», τόνισε η κ. Γεννηματά. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε εδώ ούτε για να παραστήσουμε τους εισαγγελείς, ούτε για να κάνουμε ΕΔΕ ούτε για να βάλουμε στο μικροσκόπιο ανά ώρα. Είμαστε εδώ γιατί είναι φανερό μετά τη χθεσινή συνέντευξη (σ.σ. που έδωσαν οι κ.κ. Τόσκας και Τζανακόπουλος μαζί με τους επικεφαλείς των αρμόδιων Σωμάτων) ότι υπάρχουν  πολύ μεγάλες ευθύνες και υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης».

«Οι άνθρωποι έμειναν αβοήθητοι. Ούτε καν τους ενημέρωσε κάποιος έστω για να φύγουν μόνοι τους. Τους κατηύθυναν όλους στην παραλιακή με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Ποιό ήταν το σχέδιο;», διερωτάται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

«Το συμπέρασμα είναι αβίαστο. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους! Άκουσα ότι πρέπει να παραιτηθούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εδώ δεν ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη. Για να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει να έχεις τσίπα. Εδώ δεν υπάρχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή…», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

«Κανένα πολεοδομικό ζήτημα -που υπάρχει εδώ και χρόνια από τη δεκαετία του ’60 – δεν είναι άλλοθι για την ολιγωρία τους. Αν  ασχολούνταν στο ελάχιστο με την πυρκαγιά, στο εκατοστό απ' όσο με την προπαγάνδα, δεν θα ζούσαμε αυτή την τραγωδία», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή