Αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους από τα κόμματα

Αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους από τα κόμματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, κατά την οποία δήλωσε πως αναλαμβάνει «ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία» στην Ανατολική Αττική. Το γεγονός ότι δεν συνοδεύθηκε από κάποια παραίτηση, προκάλεσε τη μήνιν των κομμάτων, που έκαναν εκ νέου λόγο, μετά τη συνέντευξη Τύπου των κ. Τζανακόπουλου και Τόσκα, για «επικοινωνιακό σόου».

«H κατακραυγή που ξεσήκωσε η προκλητική παράσταση των υπουργών του χθες, ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να αλλάξει ρεπερτόριο. Προσπαθώντας να καταλαγιάσει λίγο την αγανάκτηση των πολιτών, είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος και οι υπουργοί του επιμένουν ότι όλα έγιναν καλά και δεν υπήρξε κανένα λάθος. Πολιτική ευθύνη σημαίνει αναγνώριση λαθών και παραλείψεων και η ανάληψή της οδηγεί υποχρεωτικά σε παραιτήσεις», σημείωσε το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας πως «ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια και δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει. Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, την οποία η κοινωνία αντιλαμβάνεται και θα τιμωρήσει».

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, με μία επίσης υψηλών τόνων ανακοίνωση, αναφέρει πως «ο μόνος λόγος που έγινε το υπουργικό συμβούλιο ήταν με προφανή στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από το επικοινωνιακό βατερλώ της σύσκεψης σε ζωντανή σύνδεση την ώρα που καίγονταν άνθρωποι και της συνέντευξης Τύπου στην οποία δεν αναλήφθηκε καμία ευθύνη και δεν ειπώθηκε ούτε μία συγγνώμη». Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως η «ανάληψη της ευθύνης» ήταν επικοινωνιακού τύπου, καθώς «πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις είναι κενή περιεχομένου».

Νωρίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν εξαπολύσει ομαδικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου, προχθές, των κ. Τζανακόπουλου και Τόσκα, παρουσία των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Το 24ωρο που ακολούθησε υπήρξε μπαράζ «σκληρών» δηλώσεων με το επίκεντρο της κριτικής να είναι η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής. «Ολα έγιναν, λοιπόν, σωστά. Αυτό μας είπαν οι υπουργοί που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show», ανέφερε το Ποτάμι. Πολύ σκληρή γλώσσα και από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και για τις οικογένειες των αγνοουμένων», από την προσπάθεια της κυβέρνησης «να συγκαλύψει, με κυνικό τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της».

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης, έκανε λόγο (ρ/σ Νews247) για μια «γενική αναισθησία» από πλευράς κυβερνήσεως, που διακατέχεται από τη νοοτροπία πως «ποτέ δεν φταίει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή