ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Δεν αξιολογήσαμε ως ασφαλή την πληροφορία για νεκρό

koyroymplis-den-axiologisame-os-asfali-tin-pliroforia-gia-nekro-2264847

Στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως «ασφαλή» προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι. 

«Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Η ομάδα αυτή επιχειρούσε στη θάλασσα. Θεωρήσαμε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν ασφαλής», δήλωσε ο Κουρουμπλής στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6, ερωτηθείς για το αν τελικά ο επικεφαλής των ΟΥΚ είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία για τον εντοπισμό νεκρού πριν νυχτώσει το απόγευμα της Δευτέρας. 

«Αυτό δεν νομίζω ότι είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Αυτά θα τα δούμε όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα δούμε ακριβώς τι ευθύνες υπάρχουν», έσπευσε να επισημάνει ο υπουργός.

Ακόμη, από τον κ. Κουρουμπλή δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το λόγο που κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έγινε αναφορά στην ύπαρξη θυμάτων, ενώ γινόταν λόγος για «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι».

«Τα ζητήματα που πρέπει να κρίνουμε, είναι οι αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν στην επιχείρηση και πώς το στρεβλό σύστημα οικοδόμησης δημιουργεί παγίδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας.