Στ. Πουλής: «Ο Πολάκης γνώριζε για νεκρούς πριν τη σύσκεψη

Στ. Πουλής: «Ο Πολάκης γνώριζε για νεκρούς πριν τη σύσκεψη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταγγελία ότι στις 11.20 το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών προχώρησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής. «Από τις 11.20 το ΕΚΕΠΥ ζήτησε 40 σάκους περισυλλογής νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής.

«Από τις 11.20 το ΕΚΕΠΥ ζήτησε 40 σάκους περισυλλογής νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής, ενώ κατήγγειλε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι στις 9 παρά είκοσι το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήσεις από την πυροσβεστική για να παραλάβουν νεκρούς από την περιοχή του Βουτζά.

Ωστόσο, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι από το πρωί που μαινόταν η φωτιά στην Κινέτα έπρεπε να υπάρχει η ύψιστη ετοιμότητα, δεν δόθηκε ποτέ εντολή από την διοίκηση του ΕΚΑΒ να υπάρχει επιφυλακή.

Όπως ανέφερε όταν έγινε η ενημέρωση στον πρωθυπουργό ήταν ήδη επιβεβαιωμένοι 10 νεκροί. Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του συντονιστικού – δεν έγινε καμία αναφορά σε νεκρούς, παρότι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχτηκε χθες ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό από το απόγευμα. Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι το Σισμανόγλειο από τις 10:30-11 παρά το βράδυ της Δευτέρας είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών από την φονική πυρκαγιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή