ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη βάση των καναντέρ

mhtsotakhs-k

Τη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέπτεται αυτή την ωρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, θράσος και κυνισμό υπογραμμίζοντας ότι «δεν έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα σε αυτή την τραγωδία».

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι δεν νοείται ανάληψη της πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις, προσωποποίησε τις ευθύνες υπογραμμίζοντας ότι οι κ.κ. Τόσκας, Σκουρλέτης, Δούρου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής «δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου να αναθέσει σε έμπειρο εφέτη εισαγγελέα την υπόθεση, ώστε η πρώτη διερεύνηση να γίνει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, ενώ ζήτησε τάχιστη διερεύνηση, περιγράφοντας ένα χρονοδιάγραμμα δύο-τριών μηνών. Εξάλλου, όπως διεμήνυσε, «εμείς θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε».