Συνάντηση Τσίπρα – Σταθάκη στο Μαξίμου: Αρχίζουν οι 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Συνάντηση Τσίπρα – Σταθάκη στο Μαξίμου: Αρχίζουν οι 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις», σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε σήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια συνάνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. 

Ειδικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για: 27 αυθαίρετα για την περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων. 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη. 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση».
 
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού συζητήθηκε επίσης το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης».

«Η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιοποίηση να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σταθάκης στο Ραδιόφωνο δήλωσε ότι η θυροκόλληση των κατεδαφίσεων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. «Για όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ δεν προβλέπεται αποζημίωση», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Είναι μια απόφαση που έτυχε ευρείας αποδοχής στη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς δε,  εάν τα αυθαίρετα ευθύνονται για τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, ο Υπουργός επανέλαβε ότι «η πολιτική προστασία αφορά όλους τους πολίτες της χώρας και δεν τους διαχωρίζει σε αυτούς που έχουν αυθαίρετα ή όχι», ενώ σχολιάζοντας το αίτημα της Ν.Δ. περί παραιτήσεων είπε: «Δεν δικαιολογούνται κινήσεις εν θερμώ πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή