Χρηστίδης: Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση του εδώ και πολύ καιρό

Χρηστίδης: Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση του εδώ και πολύ καιρό

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ό,τι και να πούμε για τον κ. Πολάκη είναι λίγο. Θα έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση του εδώ και πολύ καιρό και μετά κι από τη χθεσινή του δήλωση που προσβάλλει την κοινή λογική των Ελλήνων και την μνήμη των νεκρών» σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον έχει αποπέμψει, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος υπάρχει εκεί για να διχάζει τους Έλληνες πολίτες, το κάνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν δίνει ούτε μία ουσιαστική απάντηση για αυτά τα οποία είπε γραπτώς εχθές», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «είναι ντροπή για οποιαδήποτε κυβέρνηση να έχει ένα στέλεχος που να λέει αυτά τα πράγματα και να τον υπερασπίζονται και βουλευτές και στελέχη. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος να νιώθει άσχημα με τα όσα είπε ο κ. Πολάκης εχθές και να τραβήξει διαχωριστική γραμμή;»

Για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Πέραν της πρόληψης η οποία τελικά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, είχαμε μία άθλια διαχείριση τη Δευτέρα η οποία είναι μόνο επικοινωνιακή, διότι είδαμε τον κ. Τσίπρα να επισκέπτεται το Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και να συμμετέχει σε μία σύσκεψη από την οποία δεν καταλάβαμε αν γνώριζε ή δε γνώριζε εάν υπήρχαν νεκροί, είδαμε τον κ. Πολάκη και τους υπόλοιπους Υπουργούς, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι γνώριζαν, να μη συμμετέχουν στη συζήτηση όταν γίνονταν κάποια πολύ κρίσιμα ερωτήματα. Είδαμε ότι είναι μία κυβέρνηση που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή της προστασία, γιατί και η συνέντευξη τύπου της προηγούμενης εβδομάδας και η καθυστερημένη κι ενοχική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μάτι και φυσικά το ότι έχουμε μία “παραίτηση με δέκα μέρες καθυστέρηση”, καταδεικνύει ότι έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει ούτε τσίπα ούτε ντροπή και δεν έχει και καμία επαφή με αυτό που γίνεται στην κοινωνία». «Ήταν σε άλλο μήκος κύματος η κοινωνία και το πένθος το οποίο έχουν οι Έλληνες και σε άλλο μήκος η κυβέρνηση που επιχειρούσε να πετάξει το μπαλάκι τη μία στο παρελθόν, την άλλη σε τηλεοπτικούς σταθμούς, την τρίτη στον καιρό και την τέταρτη στα αυθαίρετα, ποτέ, όμως, στον εαυτό της» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρηστίδης «είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο. Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν παραδείγματα ακόμα και στην περίπτωση της πυρκαγιάς της προηγούμενης εβδομάδας όπου η σωστή πρόληψη έφερε αποτελέσματα. Ο Δήμος Αθηναίων μετέφερε 600 και πλέον παιδιά απολύτως ασφαλώς από τις κατασκηνώσεις οι οποίες ήταν πολύ κοντά στην πυρκαγιά και τα παρέδωσε πίσω στην οικογένειά τους με μια διαδικασία που ήταν άψογη ακριβώς γιατί είχε εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο άρτιο. Πότε βίωσε ξανά τέτοιες πολιτικές επιλογές ας μας πει κάποιος για ποιο λόγο έγινε αυτό, διότι εδώ παρατηρούμε να εξελίσσεται ένα παιχνίδι που δεν δίνει απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες, τις οποίες έχουν ανάγκη για να προχωρήσουν στην κάθαρση μετά την τραγωδία, έχει έρθει η ώρα να αφήσουν τα πολλά λόγια. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μας συνήθισε στα πολλά λόγια. Χρειαζόμαστε κάποια στιγμή και λίγες πράξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή