Πυρά σε Δούρου για το Συμβούλιο

Πυρά σε Δούρου για το Συμβούλιο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου καταγγέλλουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για άρνηση σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής για τις φονικές πυρκαγιές, προφανώς για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες κυβέρνησης και περιφέρειας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα κατήγγειλε την πλειοψηφία για άρνηση σύγκλησης του συμβουλίου, λέγοντας πως η απάντηση που πήρε τόσο η δική της παράταξη όσο και του κ. Σγουρού είναι ότι απουσιάζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε διακοπές!

Απαντώντας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς, σημειώνει πως η προγραμματισμένη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου, οπότε είχε τεθεί ως προ ημερησίας θέμα συζήτησης οι πυρκαγιές, αναβλήθηκε «ύστερα από αίτημα τριών παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης». Ο κ. Σχινάς κατηγορεί την αντιπολίτευση για «μικροπαραταξιακά παιχνίδια» και σημειώνει πως το Περιφερειακό «πρόκειται να συνεδριάσει εντός του μηνός».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στην «Κ», σημείωσε πως «ζητήσαμε να μη γίνει το περιφερειακό συμβούλιο εντός του τριήμερου πένθους, αλλά αμέσως μετά. Από τις 26 Ιουλίου έχουν περάσει τόσες μέρες. Γιατί δεν έγινε συνεδρίαση; Η πλειοψηφία οφείλει να συγκαλέσει το όργανο το συντομότερο». Ας σημειωθεί επίσης ότι σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου έχει ζητήσει επίσημα εδώ και μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση (παράταξη του ΚΚΕ).

Χθες το πρωί, επικριτικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δούρου Σπύρος Πάντζας, λέγοντας πως ως κάτοικος Καλλιτεχνούπολης είχε τηλεφωνήσει έγκαιρα στην εντεταλμένη Πολιτικής Προστασίας περιφερειακή σύμβουλο κ. Τσούπρα για να προειδοποιήσει πως η φωτιά πήγαινε προς Νέο Βουτζά και Μάτι. Ο κ. Πάντζας δήλωσε επίσης πως δεν διαπίστωσε «διαρκή ετοιμότητα» όπως θα έπρεπε λόγω υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση φωτιάς. Χθες το απόγευμα, ο κ. Πάντζας προχώρησε σε διορθωτική δήλωση, λέγοντας πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δημοσιεύματα «σύμφωνα με τα οποία φέρομαι να έχω επιρρίψει ευθύνες ή να έχω προβεί σε αξιολογικές κρίσεις».

Τις 2.569 είχαν φτάσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα των 5.000 ευρώ (ή 6.000 για τρίτεκνους και πολύτεκνους). Οι 912 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 942 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 466 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 249 στα κεντρικά του υπουργείου Υποδομών. Αναστέλλεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους πυροπαθείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή