Καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

Καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 25.000 ευρώ καλείται να καταβάλει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και στον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η υπόθεση αφορά υβριστικά σχόλια που είχε αναρτήσει ο κ. Πολάκης στο Facebook στις αρχές Ιανουαρίου 2017 κατά του προέδρου της ομοσπονδίας για τις δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian που αφορούσαν την επιδείνωση της κατάστασης του χώρου της Υγείας στη χώρα μας. Ο κ. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γιαννάκο, μεταξύ άλλων, «ξεφτίλα» και «αισχρό ψεύτη», ισχυριζόμενος ότι «η θέση του είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. Η ομοσπονδία τότε κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον κ. Πολάκη, καθώς και αγωγή για αποκατάσταση του κύρους της και του κύρους του προέδρου της. Στην απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώνει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος υπέστη ηθική βλάβη. Το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ της ΠΟΕΔΗΝ το ποσό των 5.000 ευρώ και υπέρ του κ. Γιαννάκου το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ υποχρεώνει τον κ. Πολάκη να δημοσιεύσει περίληψη της απόφασης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ο κ. Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κ. Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με αποφάσεις της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δηλώνει ότι από το ποσό θα διαθέσει 12.500 ευρώ στα νοσοκομεία για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διορθωτική δημοσίευση στα social media, σημειώνοντας παράλληλα ότι η υπόθεση θα ξανακριθεί και στο Εφετείο. Ο αναπληρωτής υπουργός επιτίθεται ξανά στον κ. Γιαννάκο, επισημαίνοντας ότι «καμία πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη “επιτυχία”, κανενός εντεταλμένου (αντι) πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης», δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της δημόσιας Υγείας από τα “τρωκτικά” που τρέφονται επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή