Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνιακές στρατηγικές και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών πιστώνουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του στο Λαύριο για τη λήψη μέτρων κατά της παράνομης δόμησης, με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. «Ενα μόνο κρατάμε από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ο,τι και να πει, η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης. Και πρόσθεσε πως «η ευθύνη για του νεκρούς και τις καταστροφές βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους και δεν κατεδαφίζεται. Δεν καταπίνεται η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό όσο πιο σύντομα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο». Ο Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες κοινοποιώντας ότι τον Νοέμβριο του 2015 «με εντολή Αλ. Τσίπρα σε Π. Κουρουμπλή και Γιάννη Τσιρώνη, κατατέθηκε τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις». 

Επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε μέσω μιας εκτενούς και λεπτομερούς ανακοίνωσης το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. «Ο κ. Τσίπρας, από το Λαύριο, που πριν μερικούς μήνες διοργάνωνε το αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής, πάλι δεν είπε κουβέντα για μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας κι ενώ έχει προηγηθεί η καταστροφική πυρκαγιά, που άφησε πίσω της δεκάδες ανθρώπινες απώλειες, κατεστραμμένες περιουσίες και δασικές εκτάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το ΚΚΕ εξομοιώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις προηγούμενες διότι, όπως τονίζεται, «συνειδητά συνέχισε την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στον βωμό των πλεονασμάτων. Γιατί ενίσχυσε την εμπορευματοποίηση της γης στον βωμό των επενδύσεων του κεφαλαίου. Γιατί κι αυτή προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ την ίδια στιγμή άφησε τον κόσμο απροστάτευτο». Και καταλήγει ότι «η αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι τέτοιες καταστροφές είναι μπροστά μας, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του, μόνο ανατριχίλα προκαλεί. Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τον ματώνουν καθημερινά». Στο πλαίσιο της διάχυσης των θέσεών του για τα «μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού», η Κ.Ε. του ΚΚΕ διοργανώνει σχετική εκδήλωση στη Νέα Μάκρη, το βράδυ της 27ης Αυγούστου, με ομιλητή τον γ.γ. του κόμματος Δημ. Κουτσούμπα.

Η Ενωση Κεντρώων

Σχολιάζοντας τη σύσκεψη του Λαυρίου, κυρίως όμως τη σεναριολογία περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, η Ενωση Κεντρώων ζήτησε «αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγές προσώπων». Σε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «όταν στη θέση κομματικών αξιωματούχων που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς μπαίνουν ξανά άτομα του κομματικού σωλήνα, το αποτέλεσμα είναι μηδέν», σαφής αιχμή για τον νέο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή