Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας από Πολάκη

Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας από Πολάκη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απόπειρα αντιπερισπασμού» από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τους λανθασμένους χειρισμούς των κυβερνώντων χαρακτηρίζεται η χθεσινή δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων του πορίσματος ορκωτών λογιστών για τους οικονομικούς απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει ένα «κενό» στις λογιστικές χρήσεις ύψους 89,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Χθες ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, δημοσιοποίησε ανακοίνωσή του με τα συμπεράσματα του πορίσματος. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ορκωτοί λογιστές επισημαίνουν στην έκθεσή τους την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθέσιμων που αναγράφονται στους οικονομικούς απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθέσιμων όπως αυτά προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η απόκλιση αυτή για τα έτη 2008-2013 ανέρχεται σε 89.229.474 ευρώ. Οι πραγματογνώμονες φέρονται να μην εκφράζουν γνώμη για το πώς σχηματίστηκε η διαφορά αυτή, εξαιτίας του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων, ενώ ως τελικό συμπέρασμα αναφέρεται ότι οι ισολογισμοί 2007-2014 «δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε έχουν συνταχθεί με ακρίβεια και πληρότητα».

Λίγη ώρα αφότου εξεδόθη η ανακοίνωση του κ. Μπαλωμενάκη, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας απέστειλε δήλωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος κάνει λόγο για «μαύρη τρύπα», όργιο διασπάθισης υπερτιμολογήσεων, χαριστικών απευθείας αναθέσεων, χορηγιών, παράνομων προσλήψεων ημετέρων κ.ά., ενώ ερωτά σε «ποιες offshore, σε ποιες βίλες, σε ποια κότερα, σε ποιες διαφημιστικές εκστρατείες, σε ποιους λογαριασμούς μαύρου προεκλογικού πολιτικού χρήματος κρύφτηκαν αυτά τα 90.000.000 ευρώ;».

«Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Μπαλωμενάκη ότι, «είτε από άγνοια είτε σκοπίμως, παραπλάνησε τον ελληνικό λαό», σημειώνοντας ότι η έκθεση των ορκωτών λογιστών «αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010. Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατ. ευρώ το 2014». Και τονίζει: «Εναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή