Κουντετάκης: Μονομερής αναστολή στις περικοπές συντάξεων θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές

Κουντετάκης: Μονομερής αναστολή στις περικοπές συντάξεων θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για μονομερείς ενέργειες με στόχο τη διατήρηση των συντάξεων, παρά τα συμφωνηθέντα, αλλά και γενικότερα για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουντετάκης, επισημαίνοντας ότι τυχόν μονομερής αναστολή της περικοπής στις συντάξεις θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουντετάκης επεσήμανε ότι «αν γίνει μονομερώς (σ.σ. η αναστολή της περικοπής) θα υπάρξει πρόβλημα, θα δοθεί μήνυμα ρήξης, κακής συνεννόησης, ότι αρχίζουν να γίνονται πράγματα που δεν έχουν συμφωνηθεί». 

Παράλληλα, εξήγησε ότι «το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι απαραίτητο με την αυστηρή δημοσιονομική έννοια του ορού». «Αν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό είναι περισσότερο θέμα διαδικαστικό, δηλαδή αν γίνει κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ή όχι ώστε να εγκριθούν ισοδύναμα μέτρα από τη μη περικοπή», τόνισε ο μεταξύ άλλων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουντετάκης τόνισε ότι κύριο ζήτημα είναι η ανησυχία που υπάρχει για την πορεία της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα. «Oι αγορές θα τιμολογούν το ρίσκο που ακολουθεί η χώρα και αυτό έχει να κάνει με τα μηνύματα που θα στείλει», πρόσθεσε. 

«Αυτό που κρατώ είναι ότι το ΔΝΤ δηλώνει πως μέχρι το 2038 δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους, και από εκεί και πέρα υπάρχουν αβεβαιότητες», είπε χαρακτηριστικά. «Το να βγει η χώρα από το πρόγραμμα με όρους που εξασφαλίζουν για τους πολίτες τους ίδιους πρώτα απ’ όλα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να διαχειρίζεται με υπευθυνότητα τα οικονομικά του είναι προς το συμφέρον και των ιδίων των πολιτών», κατέληξε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή