Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γιούνκερ για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γιούνκερ για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ιδιότητα του επίτιμου δημότη Ορεστιάδας αξιοποίησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για να απευθυνθεί στον δήμαρχο της ακριτικής πόλης και να εκφράσει τη χαρά του για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Ως επίτιμος δημότης της πόλης, μοιράζομαι την ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση των συνδημοτών μας και όλων των Ελλήνων για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», αναφέρει στο τηλεγράφημα – επιστολή προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται στο ιδιαίτερο, προσωπικό ενδιαφέρον που είχε για τον ίδιο η συγκεκριμένη υπόθεση και υπενθυμίζει ότι στη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα είχε δηλώσει ότι «η Τουρκία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τους Ευρωπαίους γείτονές της. Τουναντίον, έχει μόνο να κερδίσει από μια σταθερή στρατηγική σχέση με την Ε.Ε. και τις συνθήκες καλής γειτονίας στην περιοχή». Εκφράζει δε την ελπίδα η Ορεστιάδα να παραμείνει «γέφυρα και φάρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και της ένωσής μας με την Τουρκία». Ο κ. Γιούνκερ κλείνει την επιστολή απευθύνοντας «τις θερμότερες ευχές μου και την αγάπη μου σε όλους τους συνδημότες».

Ο κ. Μαυρίδης στην απάντησή του προς τον επικεφαλής της Κομισιόν τον ευχαριστεί για το ένθερμο ενδιαφέρον του και την υποστήριξη προς την Ελλάδα και, ειδικά για το θέμα των δύο στρατιωτικών, τον συγχαίρει για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο ευτυχές αποτέλεσμα, με την επισήμανση ότι «είναι γενικά αποδεκτό ότι η συμβολή σας υπήρξε καίρια και καθοριστική». Ο δήμαρχος Ορεστιάδας υπογραμμίζει, επιπλέον, ότι «η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και η διασφάλιση των υπέρτατων αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτες και πάγιες θέσεις μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή