«Ευχάριστη είδηση, αλλά η κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει»

«Ευχάριστη είδηση, αλλά η κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσεκτική μεν φρασεολογία, αλλά σαφή πρόθεση να «κόψει» τη διάθεση των «κυβερνητικών πανηγυρισμών» που επιχειρούν «να καπηλευθούν το θέμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά πέντε και πλέον μήνες κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.

«Είναι πράγματι η πιο ευχάριστη είδηση που έχουμε ακούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας ωστόσο το καίριο πως «είναι μια κίνηση του κ. Ερντογάν να εξευμενίσει μία σειρά διεθνών παραγόντων». Από τη φράση αυτή προκύπτει και η άποψη της Χαρ. Τρικούπη για το ζήτημα του επαναπατρισμού των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τις αιτίες που τους οδήγησαν εκτός φυλακών. Αποψη, η οποία δεν συμμερίζεται καθόλου τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «ανοικτών διαύλων» που οδήγησαν στην απελευθέρωση.

Πηγές του κόμματος, άλλωστε, σημείωναν στην «Κ» πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει όταν έχει προηγηθεί κράτηση 167 ημερών και να επιχειρεί έπειτα από 5,5 μήνες να εκμεταλλευθεί ένα γεγονός που προέκυψε μέσα από ένα «ντόμινο» διεθνών συγκυριών, που ουδεμία σχέση έχει με κυβερνητικούς χειρισμούς. Οι ίδιες πηγές, πάντως, σημείωναν πως δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια στο θέμα, που το χαρακτήριζαν «ευαίσθητο», εστιάζοντας τελικά στη θετική είδηση της επιστροφής των δύο στρατιωτικών στην πατρίδα τους.

Σκληρή γλώσσα

Αντίθετα, πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος διείδε πίσω από την επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κάποια «ανταλλαγή» στην περιοχή της Θράκης. «Πήραμε δύο αθώους στρατιωτικούς και παραδώσαμε τη Θράκη. Ο Ερντογάν πλέον βάζει το χέρι του στη Θράκη, εκλέγοντας τους αρεστούς του μουφτήδες», υποστήριξε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον σταθμό «Θέμα fm». Συνεχίζοντας δε στο ίδιο μοτίβο, υπογράμμισε πως στην Τουρκία «είδαν ότι δεν μπορούν να πάρουν τους 8 και συμφωνήθηκε τελικά να πάρουν τις μουφτείες». Κλείνοντας, επέμεινε πως ναι μεν «είναι χαρμόσυνο το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί μας είναι στο σπίτι τους, αλλά για να γίνει αυτό παραδώσαμε τη Θράκη και αυτό θα φανεί εν καιρώ».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να εστιάσει στο θέμα της επιστροφής αυτής καθ’ αυτήν. Με μία ανάρτησή του στο Τwitter, σημείωσε πως η «παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες» και πρόσθεσε πως «η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας πως «το σθένος που επέδειξαν τα δύο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Eλληνες. Μπράβο τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή