ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρέ καρέ η επίσκεψη Τσίπρα στην Ιθάκη (φωτογραφίες)

tsipras--6

Στους δρόμους της Ιθάκης όπου συνομίλησε με πολίτες, περπάτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το διάγγελμά του για την έξοδο από τα προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, σε δήλωσή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  έκανε λόγο για «πρώτους μεταμνημονιακούς περιπάτους» .

«Οι πρώτοι μεταμνημονιακοί περίπατοι… όλα είναι ευχαρίστα, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies0

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies1

«Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούργια μέρα», «σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής», «η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», σημείωσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό.

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies2

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies3

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies4

Κατά τη συνάντησή του εξάλλου, με τον Δήμαρχο του νησιού Διονύση Στανίτσα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ιθάκη είναι ιστορικός τόπος», «ένας παράδεισος πραγματικός», ενώ αποκάλυψε ότι έχει να επισκεφθεί πολλά χρόνια το νησί, από τότε που είχε έρθει ως φοιτητής με μηχανάκι και με σκηνή.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που, όπως είπε, η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη, και θα ταυτιστεί με το τέλος μιας σύγχρονης «Οδύσσειας» δύσκολης για τον λαό. Είπε ότι θα αποτελέσει θετικό «viral» για την επισκεψιμότητα του νησιού.

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies5

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies6

kare-kare-i-episkepsi-tsipra-stin-ithaki-fotografies7