Προσκλητήριο επιστροφής από Π. Καμμένο

Προσκλητήριο επιστροφής από Π. Καμμένο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι διείδαν πίσω από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα την άτυπη έναρξη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου επιβεβαιώθηκαν εμμέσως πλην σαφώς από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.

Ο κυβερνητικός εταίρος, με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα και το τέλος του προγράμματος, δηλώνοντας αρχικά πως «η επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας» οφείλεται «και στους Ανεξάρτητους Ελληνες» και επιχειρώντας έτσι να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, προχώρησε σε εξαγγελίες που οδηγούν αναπόφευκτα σε εκλογικούς συνειρμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος προανήγγειλε τη διεξαγωγή «μεγάλου δημοκρατικού συνεδρίου», το οποίο μάλιστα θα αφορά τη μετεξέλιξη του κόμματος «σε ένα αυτοδύναμο κίνημα εξουσίας». Δεν έμεινε όμως εκεί, εντείνοντας την αίσθηση πως βάζει πλέον το κόμμα του σε «εκλογική ετοιμότητα». Στο ίδιο πλαίσιο και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στους ΑΝΕΛ, απηύθυνε προσκλητήριο προς τα στελέχη του κόμματός του «που δεν άντεξαν ή λύγισαν» ή «με λάθη τούς πικράναμε» και αποχώρησαν από το κόμμα να ταχθούν ξανά στο πλευρό του, συμμετέχοντας στο επικείμενο συνέδριο.

Πρόκειται για κίνηση που κρίθηκε αναγκαία, καθώς το τελευταίο διάστημα και με αιχμή του δόρατος το Σκοπιανό, που ήταν από ιδρύσεως ψηλά στην ατζέντα του κόμματος, υπήρξε «αιμορραγία» στελεχών, ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα, που τραυμάτισε το κόμμα και το οδήγησε σε δημοσκοπική καθίζηση.

Ο κ. Καμμένος φρόντισε να δώσει στις ανωτέρω εξαγγελίες σημειολογική διάσταση, καθώς ανακοινώθηκαν μέσω της σελίδας του στο Facebook, η οποία είχε να ενημερωθεί πάνω από τρία χρόνια και την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «αιτία δημιουργίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» ως αρχικό σημείο συνάντησης πολιτών το 2012, έτος ίδρυσης του κόμματος. Τον λόγο τον εξήγησε ο ίδιος. Η εκ νέου «ενεργοποίηση» της σελίδας έχει στόχο «εδώ να κάνουμε απολογισμό» και «εδώ να ξαναγεννηθούμε», όπως σημείωσε, επιχειρώντας έτσι να δώσει χαρακτηριστικά «επανεκκίνησης» στην τοποθέτησή του.

Εκλογές τον Μάιο

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος, στην προσπάθεια να τονώσει το κόμμα του και να δώσει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά «κινητικότητας», τοποθέτησε το μεσημέρι της Τρίτης κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής. Με το πέρας της συνεδρίασης σχολίασε και τον πιθανό χρόνο των εκλογών, που ανεξάρτητα από το κάλεσμα και την εσωκομματική κινητικότητα που είχε προηγηθεί, δεν τις τοποθέτησε πριν από τον Μάιο του 2019, λέγοντας το χαρακτηριστικό πως πριν από την εν λόγω ημερομηνία «δεν αναμένονται εξελίξεις».

Συνέδεσε μάλιστα την εν λόγω αναφορά με τους επόμενους κυβερνητικούς στόχους, που δεν τελειώνουν με την «έξοδο από το μνημόνιο». Οπως είπε συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει μπροστά της την εκπλήρωση άλλων δύο στόχων, που είναι «η απόδοση ποινικών ευθυνών στη διαπλοκή και στη διαφθορά και η ανάπτυξη», δίνοντας και ένα βασικό στίγμα της ατζέντας που θα επιχειρήσει να ανοίξει η κυβέρνηση ενόψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή