«Προεκλογική περίοδος χωρίς όρους και όρια»

«Προεκλογική περίοδος χωρίς όρους και όρια»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα «δίχως όρους και όρια» κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και καιρό έχει εκφράσει την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο ακραίας πόλωσης, ακόμα και θεσμικής αναταραχής, επανέλαβε ουσιαστικά την πεποίθησή του χαρακτηρίζοντας την ομιλία «επιτομή του εθνικού διχασμού». Και όχι μόνον. Επιτιθέμενος με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για ένα διάγγελμα «συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, βιασμού των θεσμών και απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Βενιζέλος, που μίλησε και για «επικοινωνιακή λήξη του προγράμματος», σημείωσε πως «όσοι νιώθουν ευθύνη για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ομαλή πορεία της οικονομίας ελπίζω να κατάλαβαν τι πραγματικά ειπώθηκε σήμερα». Από τα πυρά του κ. Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δώσει συμβολική διάσταση στο διάγγελμά του, μέσω παραλληλισμών με την Οδύσσεια. «Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας επανερχόμενος στα στερεότυπα της αρχικής και αρχαϊκής ρητορικής του 2010-2015» ήταν το σχόλιό του, προσθέτοντας πως «κανένας απλοϊκός συμβολισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή