Προσκλητήριο ενόψει συνεδρίου από το Ποτάμι

Προσκλητήριο ενόψει συνεδρίου από το Ποτάμι

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο στις 3 και 4 Νοεμβρίου, «αυτόνομη πορεία» και κάλεσμα σε «εκπροσώπους πολιτών και ανεξάρτητες προσωπικότητες» που «επιθυμούν να συγκρουστούν με τον λαϊκισμό» είναι το τρίπτυχο που αποφάσισε το Ποτάμι στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με την οποία η Σεβαστουπόλεως «εγκαινίασε» ουσιαστικά την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου. Μιας περιόδου η οποία, από κάθε άποψη, είναι η πιο κρίσιμη από ιδρύσεως για το πολιτικό μέλλον του κόμματος, που βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και ενδεικτικό της προσπάθειας «επανεκκίνησης» που θα καταβάλει ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πως στις αρχές Σεπτεμβρίου σχεδιάζεται να αποστείλει επιστολή σε ένα μεγάλο αριθμό «ανένταχτων, αλλά ενεργών προσωπικοτήτων», τις οποίες θα καλέσει να συμμετάσχουν στο συνέδριο ως «συνδιαμορφωτές» του «νέου Ποταμιού», ενώ παρόμοιο προσκλητήριο αναμένεται και για όσους εγκατέλειψαν το κόμμα μετά τη σύμπραξη με το ΚΙΝΑΛ. Το βασικό κριτήριο είναι πως τα προσκλητήρια θα αποσταλούν προς στελέχη του «μεταρρυθμιστικού Κέντρου», ενός χώρου που ο κ. Θεοδωράκης φιλοδοξεί να εκφράσει βλέποντας πως ο «λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο συντηρητισμός της Ν.Δ. αφήνουν πολιτικό κενό».

Το ανωτέρω στίγμα δίδεται και σε κείμενο του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου αναφέρει ρητώς πως το Ποτάμι καλεί τις «προοδευτικές, φιλελεύθερες, κεντρώες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» σε συστράτευση. Για τον λόγο αυτό συστάθηκε και αρμόδιο όργανο, η επιτροπή «κοινής πορείας», η οποία και θα αναλάβει τις ευρύτερες επαφές με εκπροσώπους κινήσεων και ομάδων του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστικού χώρου. Είναι πρόδηλο από την ιδεολογική οριοθέτηση που υπάρχει στο προσκλητήριο πως το φημολογούμενο φλερτ του Ποταμιού με το Μαξίμου, ακόμα και αν υπήρξε ή πήγε να αναπτυχθεί, αποτελεί πλέον παρελθόν. Τούτο φροντίζουν να καταστήσουν σαφές με κάθε τρόπο και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του, όπως φάνηκε και από το χθεσινό tweet του εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τσιόδρα, όπου επανέλαβε πως τα περί συνεργασίας Ποταμιού – ΣΥΡΙΖΑ είναι «παραμύθια». Την ίδια ώρα, η κινητικότητα του επικεφαλής του Ποταμιού είναι και κυριολεκτική, καθώς ο κ. Θεοδωράκης πραγματοποιεί περιοδεία σε Αγαθονήσι, Λειψούς και Σάμο, κάνοντας επαφές με τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς. Περιοδείες θα υπάρξουν και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ παράλληλα στα κεντρικά γραφεία του Ποταμιού γίνεται προετοιμασία για την παρουσία του στη ΔΕΘ, η οποία, σύμφωνα με πηγές, θα επιχειρήσει «να αποκρυσταλλώσει τη νέα αρχή του κόμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή