Αποστόλου: Το 2019 οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις φωτιές στην Εύβοια

Αποστόλου: Το 2019 οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις φωτιές στην Εύβοια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 2019 αναμένονται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, εφόσον υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη από τον οργανισμό, σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Αντίθετα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, θα συνταχθεί μέσω ΠΣΕΑ φάκελος, ο οποίος θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός «η διαδικασία αυτή είναι πιο χρονοβόρος λόγω των ελέγχων και οι αποζημιώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν καταβληθεί προς το επόμενο καλοκαίρι ή και Φθινόπωρο.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου στη συνέντευξή του στο ρ/δ σταθμό «Στο Κόκκινο» στάθηκε στο ρόλο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, η οποία κατάφερε να συντονίσει όλους όσους εμπλέκονται με τη διαχείριση του δάσους όπως τη δασική υπηρεσία, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειακή αυτοδιοίκηση κ.α. και είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά στην Εύβοια να σβήσει σε λιγότερο από 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή