ΣΥΡΙΖΑ: Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή – ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή – ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην εισήγηση του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα που αφορούν και το πλαίσιο εξαγγελιών και παροχών το οποίο προετοιμάζεται ενόψει της ΔΕΘ.

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, θέση για την οποία ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει στον κ. Σκουρλέτη, δεν έχει κλείσει και οι διεργασίες θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Κεντρική Επιτροπή είναι το αρμόδιο όργανο για την εκλογή του νέου γραμματέα και η συνεδρίασή της θα ανοίξει το δρόμο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 

Στη μετάθεση των κυβερνητικών αλλαγών για την ερχόμενη εβδομάδα, από την τρέχουσα, συνέτειναν δύο λόγοι: πρώτος, η επιλογή να μη γίνουν κινήσεις που θα επισκίαζαν επικοινωνιακά το πρωθυπουργικό διάγγελμα της Ιθάκης, ώστε να παραμείνει αυτό ως κεντρικό ζήτημα στην πολιτική επικαιρότητα για μερικές ημέρες. 

Ο δεύτερος λόγος ήταν οι περιπλοκές που ανέκυψαν στις αλλαγές που ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί. Η συζήτηση για αλλαγές στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτή έπαψε να αποτελεί απλή υπόθεση, αλλά επιβεβαιώθηκε ως σχεδιασμός για το αμέσως προσεχές διάστημα, λειτουργεί μάλλον παραλυτικά για την κυβερνητική δραστηριότητα.

Πάντως, όσον αφορά τη θέση του γραμματέα, ο κ. Σκουρλέτης είχε θέση από την πρώτη στιγμή δικούς του όρους για ευρύτερες αλλαγές στην κομματική δομή, προκειμένου να δεχθεί τη μετακίνησή του στην Κουμουνδούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή