Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και εφαρμογή ενός νέου και βιώσιμου ασφαλιστικού νόμου δεσμεύεται με συνέντευξή του στα «Νέα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας: «Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία.

Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ενώ την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Αλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».

Αντίδραση Μαξίμου

«Με τη συνέντευξή του μας βγάζει από τον κόπο να αναδεικνύουμε τις ανατριχιαστικές πλευρές της πρότασης του για τη χώρα, αφού το κάνει μόνος του», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει: «Όταν ο λαός ακούει για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, νέο ασφαλιστικό νόμο και ανταγωνιστικότητα από τον κ. Μητσοτάκη ξέρει καλά τι τον περιμένει: απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτική ασφάλιση και απορρύθμιση. Αυτό είναι το μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε για άλλη μία φορά εμπαθής, αλαζονικός, φίλος των ολιγαρχών και κυρίως ακροδεξιός. Μακάρι να έδινε συνεντεύξεις συχνότερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή