Στους ρυθμούς της 3ης Σεπτέμβρη κινείται το ΚΙΝΑΛ

Στους ρυθμούς της 3ης Σεπτέμβρη κινείται το ΚΙΝΑΛ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλά στην ατζέντα του βάζει το Κίνημα Αλλαγής ζητήματα ασφάλειας και Δικαιοσύνης, όπως φαίνεται από τις τελευταίες παρεμβάσεις στελεχών του. Με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, αλλά και την τραγική δολοφονία του 25χρονου στην περιοχή του Φιλοπάππου, η Χαρ. Τρικούπη εξαπέλυσε αλλεπάλληλες, σφοδρές, επιθέσεις με στόχο απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, υπήρξε διπλή παρέμβαση του εκπροσώπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου και τις επιπτώσεις του. Αρχικά σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ψηφίσει νόμους που δίνουν τη δυνατότητα σε καταδικασμένους για απάτες εις βάρος του ελληνικού λαού να κυκλοφορούν ελεύθεροι», κάτι που προκαλεί, όπως σημείωσε, τη «δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση». Επιστέγασμα της παρέμβασης, το αίτημα «να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου». Ο εκπρόσωπος του κόμματος επανήλθε με σχόλιο στα social media, διερωτώμενος πώς μπορούν να χαρακτηριστούν εκείνοι που με νόμους «άνοιξαν τις πόρτες για την αποφυλάκιση των εγκληματιών;». Είναι προφανές πως η αντιπαράθεση με το Μαξίμου και για θέματα ασφάλειας και δικαίου προμηνύεται σφοδρή, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν τη Δικαιοσύνη τον θεσμό που διασφαλίζει την κοινωνική ισορροπία και ειρήνη.

Στο ΚΙΝΑΛ τα τελευταία περιστατικά δεν τα αντιμετωπίζουν άλλωστε ως μεμονωμένα, αλλά ως αποτέλεσμα της «χαλάρωσης τόσο των θεσμών όσο και της ασφάλειας των πολιτών». Οπως σημείωναν συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ανοχή σε τέτοια θέματα, από πλευράς ΚΙΝΑΛ, θα είναι μηδενική. Παράλληλα, ενόψει της επικείμενης ΔΕΘ, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να κάνει αναλυτικές αναφορές στα εν λόγω ζητήματα, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως είναι έτοιμες και οι ανάλογες προτάσεις.

Τέλος, από τα πυρά του κόμματος δεν ξέφυγε ούτε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόταση του πρωθυπουργού για την ανάληψη των καθηκόντων του γραμματέα του κόμματος από τον κ. Σκουρλέτη. «Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε εσωκομματικές ανακατατάξεις για να ξεπεράσει τα προβλήματά του.

Απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον κ. Σκουρλέτη για να διαχειριστεί μετά την καταστροφή στο Μάτι την ήττα που έρχεται ως γραμματέας. Παιχνίδια μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας», ήταν το λακωνικό αλλά καυστικό σχόλιο.

Την ίδια ώρα, στη Χαρ. Τρικούπη ετοιμάζονται για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, και θα έχει τίτλο «Οι αξίες και οι αρχές του ΠΑΣΟΚ, ζωντανή παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον». Είναι προφανές πως στο ΚΙΝΑΛ δεν απεμπολούν την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Κάθε άλλο. Συνεργάτης της κ. Γεννηματά σχολίαζε σχετικά πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του ΚΙΝΑΛ και η δύναμη πυρός του». Πίσω από την εκδήλωση, για την οποία παρεμπιπτόντως στη Χαρ. Τρικούπη γίνεται σημαντική κινητοποίηση, υπάρχει και ένα ξεκάθαρο εκλογικό μήνυμα στη βάση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ: «Η προοδευτική παράταξη και η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ είναι το ΚΙΝΑΛ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή