Εν αναμονή του νέου κυβερνητικού σχήματος – τα σενάρια

Εν αναμονή του νέου κυβερνητικού σχήματος – τα σενάρια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τα νέα πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν υπουργικό ρόλο, όσο και  με υπουργούς που πρόκειται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο.

Ο δρόμος για τον ανασχηματισμό άνοιξε με την χθεσινή εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή της παράταξης, αναφερόμενος στον απερχόμενο γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα, είπε ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός από το νέο μετερίζι της μάχης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μετακινηθεί στην κυβέρνηση.

Η μετακίνηση του κ. Σκουρλέτη από την κυβέρνηση στο κόμμα ανοίγει το πεδίο για μεγαλύτερες αλλαγές και περισσότερες μετακινήσεις στην κυβέρνηση. Ο κ. Νίκος Παππάς εμφανίζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του στο υπουργείο Εσωτερικών, μετακίνηση που θα προλειάνει τον δρόμο για επιπλέον αλλαγές.

Παραμένει ερώτημα ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς και οι αλλαγές που θα κάνει ο κ. Τσίπρας στη δομή των υπουργείων.

Υπάρχουν σκέψεις για ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο για επενδύσεις, αλλά και για υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στον απόηχο της καταστροφής στο Μάτι.

Μένει, τέλος, να φανεί σε πιο βαθμό θα θελήσει ο κ. Τσίπρας να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση προς άλλους πολιτικούς χώρους.

Οσον αφορά την κ. Κατερίνα Παπακώστα, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος της στο κυβερνητικό σχήμα,  έπειτα και από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στην οποία σημείωσε πως ανταποκρίνεται στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή